U-16 korvpallikoondis sai Balti matšil kolmanda koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuni 16-aastaste poiste korvpalli Balti turniiri viimases mängus kohtus Eesti koondis Rootsiga.

Kuna mõlemal meeskonnal oli võiduarve avamata, siis kujunes sellest välja  kohtumine kolmandale kohale. Ülipõneva mängu võitis Eesti tulemusega 68:67, vahendab basket.ee.

Kohtumise algus Eesti poistele midagi head ei tõotanud, kui kiirelt jäädi 7:23 kaotusseisu. Pärast esialgset ehmatust eestlaste mäng siiski paranes ning hakati vastasele järgi võtma.

Otsustavaks kujunes kolmas veerandaeg, mis võideti 17:6 ning viimasele veerandajale mindi juba viie punktilises eduseisus. Kohtumise viimaseid sekundeid mindi mängima Eesti kolmepunktilises eduseisus ning rünnakuõigus oli rootslastel.

Viis sekundit enne kohtumise lõppu tabasid rootslased raske kolmese ning viigistasid mängu. Eestil jäi veel üks võimalus mäng enda kasuks kallutada ning seda tehti edukalt. Lauavõitluses tehti Sten Olmrele viga ning noormees sai õiguse minna vabaviskejoonele, kus ta tabas kahest viskest ühe ning võidu ja ühtlasi ka kolmanda koha Eestile tõi.

Taaskord jagunes mänguaeg ja punktisaak Eesti poiste vahel võrdselt. Koguni üksteist mängijat said käe valgeks. Resultatiivsemad olid Sten Olmre ja Tiit Talumaa üheksa punktiga.

Tüdrukute U-16 koondis kohtus viimases mängus Valgevenega, kellele jäädi alla suurelt tulemusega 46:87. Eesti resultatiivseim oli Liis Kullamaa 14 punktiga. Tüdrukud lõpetasid turniiri võiduta ning viimase kohaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles