Märtini sõitu segavad tehnilised probleemid

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markko Märtin
Markko Märtin Foto: Karli Saul

Kuigi Lõuna-Eesti ralliks võistlusradadele naasnud Markko Märtin on võitnud kõik kuus kiiruskatset, valmistavad talle peavalu auto tehnilised probleemid.

«Meil on jahutussüsteemiga probleeme. Lootsime, et saame hommikuks korda, aga paraku ei jõudnud. Loodetavasti suudetakse nüüd hoolduses probleem lahendada,» rääkis Märtin. «Kuna jahutussüsteem ei tööta, on autol võimsust vähem.»

Märtin, kes on rallil lisaks ametis ka tiimipealikuna, tunnistas, et pole sündmuste senise käiguga päris rahul. «Head fiilingut täna pole, eile Georg Grossi autoga juhtunud äpardus ei mõjunud hästi,» tõdes ta. «Minu jaoks on muu praegu olulisem kui ise sõitmine.»

Märtin on ka tänavusel rallil suurepärast minekut näitava Ott Tänaku õpetaja. Kas Eesti läbi aegade parima rallisõitja arvates ei peaks Tänak ehk natuke rahulikumalt võtma? «Ott peab ise aru saama, et ta peab selle ralli lõpuni sõitma,» lausus Märtin seepeale.

N-rühma liidrikohal sõitev Tänak möönis, et ongi täna eilsega võrreldes pisut rahulikumalt võtnud. «Olukord on kontrolli all, siiani pole olnud vaja endast ja masinast maksimumi võtta,» sõnas Tänak, kelle peamine konkurent Egon Kaur jättis ralli viiendal kiiruskatsel pooleli.

Tänakul juhtus täna hommikul ka väike äpardus. «Hommikusel esimesel kiiruskatsel maandusin pärast ühte hüpet kivi peale, auto välimus sai küll veidi kannatada, aga sõiduomadusi see ei mõjuta,» rääkis Tänak ja lisas: «Väga super on siin sõita, ainult jõle palav!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles