Embrich ja Kuusk pääsesid EMil 32 parema hulka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Kuusk
Kristina Kuusk Foto: Toomas Huik

Täna olid Saksamaal Leipzigis vehklemise Euroopa meistrivõistlustel kavas naiste epee individuaalvõistluse eelringid, kus selgitati välja homsele põhivõistlusele pääsevad 32 paremat vehklejat.

Alagrupiturniiri läbis Eesti naistest kõige edukamalt Irina Embrich, kes alistas alagrupis kõik kuus vastast ja tagas sellega otse pääsu homsele põhivõistlusele 32 parema hulka, vahendab Eesti Vehklemisliidu kodulehekülg.

Kristina Kuusk sai alagrupis kolme võidu kõrvale kaks kaotust ja pidi pääsuks 32 hulka tegema veel ühe lisamatši Rootsi vehkleja Emma Samuelssoniga (2007.a. juunioride maailmameister ja täiskasvanute EM-hõbe). Matš oli väga tasavägine ja põnevust jätkus kuni lõpuni. Kuusk vehkles aga matši lõpuosa kindlamalt ja võttis tähtsa 15:13 võidu tugeva rootslanna üle.

Olga Aleksejeva sai alagrupis võrdselt kolm võitu ja kolm kaotust. 64 parema hulgas tuli vastu ungarlanna Edina Antal. Kohtumises tagaajaja rollis olnud Aleksejeva jõudis matši lõpus viigile üsna lähedale, kuid pidi kahjuks siiski tunnistama vastase nappi 11:10 paremust.

Julia Zuikova piirdus alagrupis kahe võiduga ja langes edasisest konkurentsist välja. Alagrupiturniirilt pääses edasi 55 vehklejat. Zuikova lõppkohaks jäi 58. Kokku alustas täna alagrupiturniiri 74 naisvehklejat.

Embrichi homne esimene vastane on valitsev juunioride maailmameister rootslanna Johanna Bergdahl. Kohtumine algab Eesti aja järgi kell 09.00.

Kuusk läheb aga tund hiljem vastamisi väga tituleeritud prantslanna Laura Flessel-Coloviciga, kes on olümpiamängudelt võitnud kokku koguni viis medalit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles