SEB Tallinna Maratoni stardipauk kõlab kuu aja pärast

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB Tallinna maraton.
SEB Tallinna maraton. Foto: Priit Simson

Täpselt ühe kuu pärast, 14. septembril toimub Tallinnas Baltimaade suurim liikumissündmus SEB Tallinna Maraton.

SEB Tallinna Maraton on välja kasvanud Tallinna Sügisjooksust, mis toimub tänavu juba 15. korda. SEB Tallinna Maratoni nime all joostakse maratoni viiendat korda. 

SEB Tallinna Maraton on olnud oluline osa tervisespordi edendamisest eestlaste seas. Juubeliaasta puhul loodavad korraldajad kahepäevasest jooksuüritusest kujundada mõnusa ja piduliku õhkkonnaga spordinädalavahetuse, millega veelgi suurendada jooksusõprade hulka.

14. augusti seisuga on Liikumisaasta tippsündmusele registreerunud juba üle 7000 inimese 36 riigist. Eelmisel aastal osales SEB Tallinna Maratonil 20 562 harrastussportlast, kellest 1726 jooksjat läbis maratonidistantsi.

Liikumisaasta suursündmus algab 13. septembril, kui Vabaduse väljakul toimuvad Mesikäpa lastejooksud ning esimest korda toimuv Nike Noortejooks. 4 km noortejooksule oodatakse kõiki noori jooksuhuvilisi, kellele Nike on välja pannud tasuta jooksusärgi. SEB Tallinna Maratoni esimese päeva lõpetab õhtul toimuv avatseremoonia, kus on ka meeleolukas kontsert.

SEB Tallinna Maratonil saab ennast proovile panna nii maratoni, poolmaratoni kui ka 10 km kõnni- ja jooksudistantsil. SEB Tallinna Maratoni oodatuima ala ehk maratonijooksu start antakse pühapäeval, 14. septembril kell 9. Poolmaratoni stardipauk kõlab kell 11.30 ning 2 tundi hiljem ehk kell 13.30 lähevad rajale 10 kilomeetri kõndijad ja jooksjad. Võistluskeskus asub Vabaduse väljakul, SEB Tallinna Maratoni stardipaik Draamateatri juures Pärnu maanteel.

Registreerimine internetis on avatud 9. septembrini. Alates 10. septembrist saab registeeruda SEB Tallinna Maratoni infopunktis, mis asub Kaarli parklas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles