Seitsmevõistlejad kiruvad kõva rajakatet

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grit Šadeiko.
Grit Šadeiko. Foto: Mihkel Maripuu

Zürichis toimuval kergejõustiku EMil lõpetasid esimese võistluspäeva seitsmevõistlejad Grit Šadeiko ja Mari Klaup. Šadeiko kogus avapäeval 3621 punkti ning edestab 13 silmaga ka Eesti rekordi graafikut. Paremusjärjestuses hoiab ta 15. kohta. Klaup on 3432 punktiga 20. positsioonil.

Mõlemad naised ütlesid kui ühest suust, et Letzigrundi staadioni rada võib küll kiire olla, kuid mitmevõistlejatele see ei sobi. «Nagu betooni peal jookseks. Päeva lõpuks tapab päris ära,» kirjeldas Klaup, kelle sõnul segas kate tugevalt ka 100 m tõkkejooksu. «Joosta oli hea, kuid tõkkeid ületades viskas rada liiga palju,» jätkas ta.

Šadeikol tõkkejooksu ajal probleeme ei tekkinud ning ta sai kirja suurepärase isikliku rekordi 13,28. Keeruliseks kiskus aga kõrgushüppesektoris. «Tundsin, nagu jookseks peaga vastu puud. Ammu oleks aeg juba 1.80 ületada,» ütles Šadeiko, kes teisel alal sai kirja 1.76.

Kuulitõukega võitis Šadeiko küll Eesti rekordi graafikut arvestades plusspunkte, kuid 12.31 rahulolu talle ei pakkunud. 200 m jooksuks (24,56) sai lihtsalt jõud otsa. «Kui nii pikk päev on selja taga, siis on väga raske särtsu leida.»

Mari Klaup kirus kehva päeva algust, kui ta sai tõkkesprindis kirja 14,17 ja kõrgushüppes ületas 1.76. «Mõlemal alal oleks tahtnud palju paremini teha. Olin selleks tegelikult võimeline. Algus läks täiesti aia taha,» selgitas ta.

Kuulitõkes sai ta kirja 13.16 ja 200 m jooksus 25,83. «Päeva teine pool läks juba paremuse poole. Loodan, et homme jätkan samuti tõusvas joones,» vaatas Klaup rõõmsal pilgul homse suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles