Mõttus saavutas noorte suveolümpial maastikukrossi sprindis kolmanda koha

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Liis Mõttus (paremalt teine)
Mari-Liis Mõttus (paremalt teine) Foto: Erakogu

Täna oli Hiinas Nanjignis toimuvatel noorte suveolümpiamängudel võistlustules neli Eesti noort sportlast, kellest parima etteaste tegi jalgrattur Mari-Liis Mõttus, kes tõi Eesti naiskonnale maastikukrossi sprindis kolmanda koha punktid.

Väga head taset näitas ka ujuja Karleen Kersa, kes pääses poolfinaali, saavutades kokkuvõttes 14. koha ajaga 32,82.

Maastikukrossi sprint näeb välja nagu suusasprint, kus eelsõidu järel tulevad aegade põhjal sõidud, millest kaks parimat pääsevad edasi. Rajaolud olid täna keerulised: eilsest vihmast oli rada mudane ja libe.

«Eelsõit Mari-Liisil ebaõnnestus, sest ta kukkus kohe esimeses kurvis. Asfalt oli vihmast märg, ta läks liiga uljalt kurvi ja leidis end asfaldilt. Siiski suutis ta lõpetada eelsõidu kaheksanda kohaga. Järgmistes sõitudes ta vigu ei teinud ja võitis kõik sõidud kuni finaalini välja,» kirjeldas treener Tarmo Mõttus võistluste käiku.

Mari-Liis Mõttus jäi oma võistlusega rahule. «Enne võistluse algust oli mul eesmärgiks saada 16 hulka, et naiskonnale punkte saada, seega ületasin ennast. Hetkel veel seedin seda kõike ja pole päris kohale jõudnud veel, et nii hästi täna esinesin. Kahjuks siin individuaalset arvestust ei toimu, aga väga võimas on mõelda, et olen maailma noorte hulgas kolmas,» rääkis Mõttus.

Ujuja Karleen Kersa saavutas hommikuses 50 m rinnuliujumise eelujumistes ajaga 32,66 sekundit 15. koha. See aeg on vaid viis sajandikku tema isiklikust rekordist kehvem. Kersa rääkis eelujumiste järel, et tavaliselt on tal hommikuti end raske käima saada, kuid Nanjingis õnnestus kõik väga hästi. «Jäin ujumisega väga rahule. Praegu on suurepärane emotsioon sees ning ka noorte olümpiamängudeks seatud eesmärk sai täidetud,» ütles Kersa.

Olümpiavõitja Ruta Meilutytega ühes poolfinaalis ujunud Kersa läbis distantsi ajaga 32,82, mis kokkuvõttes andis noorele ujujale suurepärase 14. koha.

Täna võistelnud teine Eesti ujuja, Karl Johann Luht saavutas 100 m seliliujumise distantsil ajaga 58,62 sekundit 29. koha. Täna algasid ka neidude sulgpalli alagrupimängud, kus Kristin Kuuba pidi tunnistama bulgaarlanna Mariya Mitsova 2:0 paremust (21:11 ja 21:15).

Eestlastest on homme võistlustules: Kärolin Varblane maanteesõit eraldistardist, Kristin Kuuba sulgpall, Daniel Zaitsev 100 m liblikujumine, Brigita Viilop purjetamine, Mattias Kuusik judo ning oma alagrupimänge alustavad ka 3x3 korvpalli naiskond.

Teised noorte olümpiamängud toimuvad Nanjingis 16.–28. augustil. Kaheteistkümne päeva jooksul on võistlustules enam kui 3800 noort sportlast vanuses 15–18 eluaastat. Eesti eest võistlevad neil mängudel 17 noort sportlast seitsmel spordialal: jalgrattaspordis, judos, kergejõustikus, 3x3 korvpallis, purjetamises, sulgpallis ja ujumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles