Vesik tegi vanale semule tuule alla

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seitse aastat koos mänginud Kristjan Kais (vasakul) ja Rivo Vesik olid nüüd teine teisel pool võrku, meistritiitli võitis Vesik koos oma uue paarilise Karl Jaaniga.
Seitse aastat koos mänginud Kristjan Kais (vasakul) ja Rivo Vesik olid nüüd teine teisel pool võrku, meistritiitli võitis Vesik koos oma uue paarilise Karl Jaaniga. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnus toimunud Eesti rannavõrkpalli meistrivõistlustel tegi Rivo Vesik koos Karl Jaaniga taas kord tuule alla oma pikaajalisele partnerile Kristjan Kaisile ja tema uuele paarilisele Oliver Vennole.



Esimene omavaheline kohtumine oli juuni keskel Narva-Jõesuus Nokia GP finaalis, kus Vesik-Jaani alistasid Kaisi-Venno 2:1 (-12, 24, 12), seekord panid aga Vesik ja Jaani kindlalt oma paremuse maksma, võites 2:0 (15, 16).

Mäletatavasti olid Vesik ja Kais paarilised tervelt seitse aastat ja tegid koos läbi kaks olümpiatsüklit, kuid eile seisid tipp-rannavõrkpallurid teist korda teine teisel pool võrku. «Tegemist oli maailmatasemel mänguga,» kommenteeris Vesik autasustamistseremoonia järel finaalmängu.

Jaani oli kui uus mees

Eelmise nädala lõpus 30 aasta juubelit tähistanud Vesik nentis, et lõppvõistlus oli eriti huvitav just seetõttu, et ta seisis vastamisi võrkpalluriga, kelle mängu kõige paremini tunneb, ja vastupidi.

«Kristjan teab, et mulle ei meeldi lühikesed servid võrgu ette, ja neid nägime tema esituses palju. Kuid ega me temaga mingid konkurendid ole – võita on alati magus,» ütles ta õnnitlejaist ümbritsetuna.

Enda esinemist hindas Vesik üle keskmiseks, kuid hoopis rohkem kiidusõnu jätkus tal oma paarilise Jaani jaoks. «Karl oli platsil täiesti uus mees. Ta oli nii enesekindel.»

Vana sõbra Vesikuga nõustus Kais, kelle arvates oli kohtumise parim mängija kahtlemata Jaani.  34-aastane Kais rääkis, et konkurendid olid finaaliks paremini häälestatud ja näitasid stabiilsemat mängu. «Vastastel oli hammas rohkem verel, kuid eks neil oli enamat vaja tõestada. Loomulikult ei tulnud ka meie siia kaotama, aga meil lihtsalt puudus hea plaan.»

Ta tõdes, et mäng oli mõlema tiimi poolt kvaliteetne. Siiski leidis Kais enda ja kaaslase mängus vigu. «Eksisime nii vastuvõtul kui ka blokis, mul ei õnnestunud hästi servida, puudus sobilik tuul,» loetles Kais. «Lisaks pole me ju Oliveriga väga palju koos mänginud.»

Mehed on ühiselt treeninud kõigest poolteist kuud. 19-aastane Venno on täiskohaga saalivõrkpallur ning seetõttu on ideaalset klappi raske leida.

Kais lõpetama ei kiirusta

Eesti rannavõrkpalli meistrivõistlustelt on Kaisil nüüd viis hõbedast ja viis kuldset medalit. Suuri tulevikuplaane Kais küll ei tee, kuid lõpetama ka ei kiirusta. «Kuna Oliveriga pole võimalik kogu aeg mängida, mõtlesin, et võiks vennaga (Kaarel Kais – toim) rääkida. Peast on läbi käinud ka näiteks Priit Luik,» arutles Kais. Esialgu jätkab ta MK-etappidel siiski Vennoga.

Teisipäeval lendavad värsked Eesti meistrid Vesik ja Jaani Prantsusmaale Marseille’sse MK-etapile. «Saaks ikka välismaalt ka mõne karika,» sõnas Vesik lootusrikkalt.

Eesti meistrivõistluste pronks­medalid võitsid Pärnus Ivo Taul ja Mart Müür, kes alistasid 2:1 (-18, 14, 13) Ilmar Mõttuse ja Marko Vantsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles