Eesti takistussõitjad olid Leedus edukad

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Kivisild ja Cinnamon.
Tiit Kivisild ja Cinnamon. Foto: Külli Tedre

Täna Leedus Vazgaikiemises lõppenud maailmakarika etapil saavutas Tiit Kivisild hobusel Cinnamon teise koha ja Kertu Klettenberg hobusel Ulrike R kolmanda koha.

Maailmakarika etapil asus kuni 160 sentimeetri kõrguste takistustega parkuuri starti 39 paari, kellest 25 kogusid punkte Kesk-Euroopa liiga MK edetabelisse. Ümberhüpetele pääses kuus võistluspaari, kelle hulgas oli ka kaks eestlast. Põhiparkuuris tegid hea sõidu ka Ebbe-Liisa Sõnajalg ja Trooja, kes kogusid neli karistuspunkti, kuid seda piisavalt kiire ajaga, mis andis neile auhinnalise kaheksanda koha.

Heas tempos läbisid raja Tiit Kivisild ja Cinnamon, kuid kohe järgmisena startinud Kristaps Neretnieks ja Caramsin olid neist sekundi jagu kiiremad. Kahest kangest tegid aeglasemad puhtad sõidud Kertu Klettenberg ja Ulrike R ning Danielius Gutkauskas ja Tom Riddle S, kelle omavahelises heitluses jäi peale eestlanna. Seega saavutas esikoha lätlane Kristaps Neretnieks, teise koha Tiit Kivisild, kolmanda Kertu Klettenberg, neljanda Danielius Gutkauskas, viienda Chechina ja kuuenda Lis.

Auhinnalisi kohti jagus eesti sportlastele Leedus peetud võistlustel teisigi. MK sõidule eelnenud väikese ringi finaalsõidus, milleks oli parkuur kõrgusel kuni 140 sentimeetrit, võitles end teisele kohale Heiki Vatsel hobusega Fee. Lisaks olid kümnendal auhinnalisel kohal Katrin Pill ja Roos. Katrinile tuli täna auhinnaline koht ka ratsul Carlotta noorhobuste sõidus, kus lõpetati viiendal kohal. Noorte ja juuniorite finaalsõidus saavutas kolmanda koha Ketlin Ramjalg hobusega Qatimini des Verges Z, seitsmendal auhinnalisel kohal olid Helen-Britt Liidemann ja Catana van`t Steenputje.

Laupäevase võistluspäeva suurimas sõidus, parkuuris kõrgusel kuni 145 sentimeetrit, lõpetasid teisel kohal Rein Pill ja A Brok, neljandal Gunnar Klettenberg ja Lance S. Lisaks jõudsid auhinnalistele kohtadele kuuendal positsioonil lõpetanud Tiit Kivisild ja Corsica, seitsmendad Ebbe-Liisa Sõnajalg ja Trooja ning kümnendana Kertu Klettenberg ja Ulrike R.

Keskpäevase 135-sentimeetrises sõidus lõpetasid Margit Mägi ja Artas neljandal kohal. Samas võistluses võttis Katrin Pill kuuenda ja seitsmenda koha vastavalt hobustega Roos ja Adolf. Noorhobuste sõidus võttis kaks auhinnalist kohta Renek Rosenberg, kes oli kolmas hobusega Torpille du Banney ning kuues hobusega Helios de Muze. Seitsmendal auhinnalisel kohal olid Rein Pill ja Sinequamon. Eelneval peetud viieaastaste hobuste sõidus võtsid eestlased kohad kolmandast kuuendani: Gunnar Klettenberg ja Vivaldi, Rein Pill ja Cinte Z, Renek Rosenberg ja Palomo TT ning Kätlin Sehver ja Janes.

Reedel peetud noorhobuste sõidus saavutasid Katrin Pill ja Carlotta esikoha. Eestlastele tulid samast sõidust veel ka viies ja kuues koht, mille võitsid vastavalt Renek Rosenberg ja Torpille du Banney ning Rein Pill ja Sinequamon. Katrin ja Rein Pill jõudsid auhinnalistele kohtadele ka samal rajal eelnevalt peetud viieaastaste hobuste sõidus, kus Katrin ja Lord of the Rings N saavutasid kolmanda, Rein ja Cinte Z neljanda koha.

Reedeses kuni 140 sentimeetri kõrguste takistustega sõuidus lõpetasid Tiit Kivisild ja Cinnamon kuuendal, Ebbe-Liisa Sõnajalg ja Trooja seitsmendal kohal. 130 sentimeetri kõrguses parkuuris saavutas teise koha Margit Mägi hobusega Artas. Kivisild ja Corsica lõpetasid seitsmendal, Katrin Pill ja Roos kaheksandal, Gunnar Klettenberg ja Replique D Honvault kümnendal ning Kätlin Sehver ja Exquise de Ste Hermelle üheteistkümnenda auhinnalise koha. Samal päeval peetud juunioritele ja noortele avatud sõidus lõpetasid kuuendal kohal Helen-Britt Liidemann ja Catana van`t Steenputje, seitsmendal Ketlin Ramjalg ja Qatimini des Vergers Z.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles