Kiltsi lennuväljal selguvad Eesti kiirendusmeistrid

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Arnover.
Andres Arnover. Foto: Tarvo Oras

Laupäeval kogunevad Haapsalu Kiltsi lennuväljale Eesti kiireimad autod. Glassdrive Finalsil selguvad Eesti kiirenduse meistrivõistluste, karikasarja ning junior bracketi sarja hooaja parimad.

Eelolev nädalavahetus on eriti magus kiirenduse fännidele – Kiltsi lennuväljal asuvad sel hooajal viimast korda mõõtu võtma Eesti kiireimad autod, kus selguvad hooaja parimad. Võimsaimad autod saavutavad kiiruse nullist sajani lausa 1,5 sekundiga. Seejuures küündivad veerandmiilisel distantsil kiirused pea 300 kilomeetrini tunnis. Selliseid kiiruseid ei saavutata niisama – eesmärk on olla vastastest kiirem, sest kaalul on meistritiitel.

Seisud hooaja punktitabelis on tasavägised. Võimsaimas võistlusklassis troonib praegu hooaja punktitabelis esikohal tänavu uue autoga rajale naasnud Lauri Kuriks, ent asu talle seal ei anta. Kuriksile järgneb napi punktivahega Reino Poom, kes on senise kereauto vahetanud redelauto ehk dragsteri vastu ning on iga etapiga teinud järjest paremaid sõite. Selle tõestuseks sõitis Poom juulis toimunud kiirendusvõistlusel uue isikliku ja ka Kiltsi raja rekordi, milleks on nüüd 7,771 sekundit veerandmiilisel distantsil. Võistlejatel on uus rekord, mida lüüa. Lahtised on veel ka kõikide teiste võistlusklasside võitjad, sest senise kolme etapiga välja teenitud punktide erinevused on väikesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles