Keity Meier pääses Rootsis triali meistrivõistluste etapil poodiumile

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keity Meier.
Keity Meier. Foto: Ilmar Kald

Rootsis Kinna väikelinnas toimusid käesoleva aasta Põhjamaade triali meistrivõistlused, kus sadakond Skandinaavia parimat trialisõitjat selgitasid välja selle regiooni parimad. Eestlastest oli võistlustules ainsana naiste klassis võistlev Keity Meier, kes saavutas individuaalvõistlusel viienda ja meeskondlikul võistlusel teise koha.

Laupäeval sõidetud individuaalvõistluses saavutas Meier viieteistkümne naise hulgas viienda koha, kusjuures teisest kohast jäi teda lahutama ainult kaks punkti. Võistluses võtsid nelikvõidu Norra sõitjad Lene Dyrkorn (Jotagas 125cc, 4 punkti), Emilie Westbye (Ossa 250cc, 10 punkti), Julie Sandanger (Beta 250cc, 10 punkti) ja Helene Sorlie (GasGas, 10 punkti). Meier (Sherco) kogus kahe ringi tulemusena 11 punkti.

Kui laupäeval oli kuiv ilm, siis pühapäeval sõideti vihmas võistkondlik võistlus. Meier lõi võistkonna Team Estonia, mistõttu ta ei saanud teisest riigist paarilist valida ning ta võistles koos «nähtamatu sõitjaga», kes võttis kõikidelt katsetelt välja maksimum ehk viis karistuspunkti. Teise päeva rajad olid pisut raskemaks muudetud ja keerukust lisas ka päev otsa kallanud paduvihm. Rasketes tingimustes teenis Keity kokku 34 karistuspunkti ja päeva lõpuks kogus ta koos oma «nähtamatu» kaaslannaga 154 punkti ning saavutas meistrivõistlustel teise koha. Esimeseks tuli Norra esimene naiskond koosseisus Ingveig Hakonsen, Metter Fidje ja Erika Melchior, kes kogusid 48 punkti. Kolmandaks tulnud taanlannad Fie Kristine Andersen ja Sofie Sorensen kaotasid Team Estoniale ainult ühe punktiga.

«Peale viimast Euroopa meistrivõistluste etappi tegin kaasa Baltikumis toimunud võistlustel, kus võtsin Eesti meistrivõistlustelt kaks etapivõitu, olin Lätis teine ja Balti meistrivõistlustel kolmas. Tänu headele tulemustele on meeleolu positiivne ja läksin Rootsi oma 2012. aasta tulemust, kus ma olin seitsmes, üle sõitma. Samas oli Rootsi võistlus hea ettevalmistus viimaseks Euroopa meistrivõistluste etapiks,» rääkis Meier. «Pühapäev seevastu oli kohutav, terve päev ladistas vihma, muda lendas ja hammaste vahel krigises muld. Aga «saime« teise koha,» lisas ta.

«Euroopa meistrivõistlustel tahan kindlasti oma kohta hoida ehk siis kindlasti mitte kehvemat tulemust teha. Ehk õnnestub isegi ka kohta parandada,» ütles Meier.

Naiste triali meistrivõistluste viimane etapp sõidetakse eeloleval nädalavahetusel Belgias Bilstainis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles