Maailmatasemel supermotosõitjad võistlevad Eestis

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mauno Hermunen.
Mauno Hermunen. Foto: Rauno Kais
23.-24. augustil sõidetakse Tabasalu kardirajal supermoto Eesti ja Balti meistrivõistluste etapp, kuhu on end kirja pannud mitmed maailmanimed, kes võtavad seda võistlust hea treeninguna samal rajal nädal hiljem toimuvaks MM-etapiks.
Eeloleval nädalavahetusel on Tabasalus rajale tulemas kõik Baltikumi parimad sõitjad ja lisaks nendele ka mitmed MM-il ja EM-il osalevad sõitjad eesotsas valitseva maailmameistri soomlase Mauno Hermuneni ja Euroopa meistrivõistluste hetkeliidri Asseri Kingeliniga, sest Tabasalu MM-etapp on hooaja eelviimane ja punktiseis mõlemal meistrivõistlusel väga põnev. Seega on eelolev kohalik võistlus maailmanimedele tõsiseks treeninguks ja ettevalmistuseks eelseisvaks MM-etapiks, kus iga punkt on määrava tähtsusega.
 
Laupäeval sõidetakse uue krossilõigu saanud Tabasalu kardirajal Eesti meistrivõistluste kuues etapp ning Balti meistrivõistluste kolmas ja ühtlasi viimane etapp, mistõttu on rajale oodata lisaks Baltimaad parimatele ka väga kiireid sõitjaid Venemaalt, kes asuvad Balti tiitlivõistlustel hetkel kõrgetel kohtadel ja omavad häid võiduvõimalusi. Pühapäeval sõidetakse aga Tabasalus Eesti tiitlivõistluste seitsmes etapp.
 
Et võistlused pealtvaatajate jaoks veelgi huvitavamad oleksid, siis sõidetakse tänavu kõikidel etappidel lisaks tavalisele kvalifikatsioonile ka klassides S1, Scooters, SuperQuad ja Open SuperPole sõit. Sinna pääsevad konkreetse klassi kvalifikatsiooni 6 kiiremat, kes selgitavad 2-ringilises sprindivõistluses stardikohtade valimise järjekorra. Ehk siis SuperPole esimesena lõpetanud valib stardikoha esimesena, SuperPole teine teisena jne. Senipeetud etappide põhjal saab öelda, et need sõidud on olnud väga põnevad ja kvalifikatsiooni kiireimad ei ole sugugi alati SuperPole sõitudes esikohta saanud.
 
Esimesed võistlusmasinad lähevad laupäeval rajale kell 12:00, kui algab Scooter ehk maakeeli motorollerite klassi vabatreening, esimene SuperPole sõit, mis toimub samuti sellele klassile algab kell 13:15 ja esimene võistlusstart antakse 14:30 ning seda samuti Scooter klassidele. Pühapäeval algavad treeningud 10:00, esimene SuperPole sõidetakse 11:15 ja esimene võistlusstart algab 12:30.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles