Varblane pääses noorte OMil BMXi sõidus poolfinaali

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärolin Varblane.
Kärolin Varblane. Foto: Facebook

Nanjingis jätkuvatel II noorte suveolümpiamängudel oli täna kavas BMXi sõidud ning Eesti naiskonda esindav Kärolin Varblane pääses poolfinaali, kus ta oli sunnitud sõidud pooleli jätma.

Eelsõitudes selgelt paremate sekka kuulunud Varblase võistluspäev läks hästi, kuni poolfinaalide esimese sõiduni, kui neiu oli sunnitud sõidu pooleli jätma ning ei saanud ka kahel järgneval poolfinaalsõidul startida.

BMXi tulemuseks jäi Eesti naiskonnale 16. koht, mis tõid eestlastele üldarvestuses kaks lisapunkti.

Kuna BMX on võrreldes teiste nelja jalgrattaspordi ala kõrval omataolisem, sest ei nõua nii tugevat füüsilist vormi, nagu maantee- ja maastikusõit, on BMXi alavõidu hinnaks 200 punkti, kui teiste alade võidud lisavad üldarvestusse 100 punkti. Samas ülejäänud neli ala on BMXiga võrreldes just sobivamad Eesti naiskonnale ning kõrge üldkoht, mille peale võistlus käib, ei ole kadunud.

Esimeseks alaks olnud maastikusprindis saavutas Mari-Liis Mõttus kolmanda koha ning teiseks alaks olnud individuaalses temposõidus saavutas Varblane kuuenda koha. Pärast täna saadud 16. kohta BMXis on sõita veel jäänud olümpiaformaadis kross ning maantee grupisõit, kus viimases asuvad joonele mõlemad Eesti tüdrukud.

Eesti naiskond asub hetkel üldarvestuse üheksandal positsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles