Must pääses Bulgaarias Euroopa karikaetapil poolfinaali

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Must.
Raul Must. Foto: Andres Haabu

Eesti sulgpallur Raul Must jõudis Bulgaarias toimuval 5000 dollari suuruse auhinnafondiga maailma edetabeli arvestusse mineval sulgpalliturniiril kindla võiduga poolfinaali.

Must mängis bulgaarlase Gergin Nedyalkovi üle tulemusega 3:0. Maailmameistrivõistlusteks valmistuva Musta sõnul oli see esimene mäng turniiril, millega võib täielikult rahul olla ning mis näitas, et vormi ajastamine on liikunud õiges suunas.

Bulgaaria turniir on ühtlasi üks esimesi võistlusi, kus katsetatakse sulgpallis uut punktisüsteemi. Senise kolme geimilise ja 21 punktini mängitava süsteemi asemel võisteldakse parim viies geimis mänguga 11 punktini. Eesti esinumbri sõnul kaldub tema eelistus praegu kehtiva punktisüsteemi poole. «Uus süsteem on veel harjumatu, mängud lõppevad väga kiiresti ja lühikesed geimid lisavad närvipinget. Teisalt on maailmameistrivõistluste eel hea, et siinsed võistlusmängud ei kujune liiga pikaks ning saan kõrge võistluspingega olukordades mängida,» rääkis Must.

Kolmapäeva õhtul mängitavas poolfinaalis kohtub Taanis Odense klubis harjutav Must võrdsema konkurendi ning oma peamise treeningpartneri taanlase Steffen Rasmusseniga.

Veerandfinaali jõudnud Karoliine Hõimu vastaseks oli tugev bulgaarlanna, maailma edetabelis Hõimust sadakond kohta kõrgemal paiknev 47. reket Petya Nedelcheva. Kodupubliku toetusel mänginud Nedelcheva surus oma mängu peale ning võitis Hõimu 3:0.

Meespaarismängus ei suutnud head seeriat jätkata Triitoni sulgpalliklubi noored mängijad Mihkel Laanes ja Heiko Zoober. Kogenud Bulgaaria paarile Peyo Boichinovile ja Stilian Makarskile kaotati kolmes geimis. Veerandfinaali pääs oli veel noorteklassi kuuluvate mängijate jaoks siiski kindel kordaminek ja rahvusvahelistel võistlustel täiskasvanute seas saavutatud parim koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles