Naiste jalgpallikoondis kaotas valikmängus Tšehhile

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallinaiskonna peatreener Keith Boanas
Eesti jalgpallinaiskonna peatreener Keith Boanas Foto: Margus Ansu

Eesti naiste jalgpallikoondis kohtus täna A. Le Coq Arenal MM-valikmängus Tšehhi koondisega ja võttis vastu 1:4 kaotuse.

Mäng algas Eesti koondise heade võimalustega, kuid väravani ei jõutud. Tšehhi asus poolajaks kohtumist 2:0 juhtima. Teisel poolajal suurendas Tšehhi oma edu kolmeväravaliseks, kuid 72. minutil hoolitses naiskonna auvärava eest Signy Aarna. 81. minuti Pille Raadiku omavärav tegi lõppskooriks 1:4.

Koondise peatreener Keith Boanas ütles mängujärgses intervjuus, et võimaluste realiseerimise korral oleks võinud lõpptulemus teine olla. «Meil täna õnne ei olnud, kuid oma õnne peab ka ise valama. Signy (Aarna) jättis mõned võimalused kasutamata, kuigi esimese olukorra puhul oleks võinud ju kindlasti eeldada, et ta lööb sisse. Teisel korral ei näinud ta värava ees vabalt olnud Vladat (Kubassova), aga samas ootame me ründajalt isekust. Teisel poolajal suutis ta siiski oma võimaluse realiseerida,» rääkis ta.

«Ei taha alati rääkida sellest, et jääme füüsiliselt alla, aga kahjuks pidime täna lõpus Kairi Himaneni ja Kristina Bannikova välja võtma, sest neil on seljataga rasked mängud Meistrite liigas. Kui tekib väsimus, siis võib kaduda ka keskendumine,» ütles Boanas.

Meie koondis on 2015. aasta MM-valiksarjas pidanud nüüd kaheksa kohtumist ning vastastelt on kätte saadud neli punkti – võõrsil suudeti alistada grupi punane latern Makedoonia ning kodus tehti sama vastasega 1:1 viik. Pärast tänast mängu on meil pidada veel kaks valikkohtumist võõrsil – 13. septembril on vastaseks Itaalia ja 17. septembril Rumeenia.

Meie valikgrupi liider on 22 punktiga Hispaania, kelle kannul on 19 punktiga Itaalia. Tšehhil on koos 14 punkti ja Rumeenial kaheksa. Eesti on nelja punktiga viiendal real, Makedoonia ühe punktiga kuuendal kohal.

MM-valikmäng naiste jalgpallis

20. augustil kell 14:00 A. Le Coq Arenal (Asula 4c, Tallinn)

EESTI - TŠEHHI  1:4 (0:2)

ametlik protokoll

Väravad: 72. Signy Aarna - 22., 27., 69. Kateřina Svitková, 81. ov. Pille Raadik

Hoiatused: -

Eesti: 1-Getter Laar, 2-Riin Emajõe, 4-Pille Raadik, 15-Inna Zlidnis, 3-Kairi Himanen (77. 8-Kaire Palmaru), 9-Signy Aarna, 13-Kristina Bannikova (79. 11-Merily Toom), 17-Eneli Vals, 19-Vlada Kubassova (71. 14-Miina Kallas), 22-Hannaliis Jaadla, 7-Katrin Loo.

Varus: 12-Maarja Virula, 8-Kaire Palmaru, 10-Kaidi Jekimova, 14-Miina Kallas, 16-Daniela Mona Lambin, 23-Rirje Roops, 11-Merily Toom.

Tšehhi: 1-Radka Bednařiková, 8-Michaela Čulová, 12-Jana Sedláčková, 17-Irena Martínková (85. 3-Jitka Chlastáková), 7-Lucie Hloupá, 11-Tereza Krejčiříková, 6-Eva Bartoňová (74. 15-Markéta Ringelová), 9-Lucie Voňková (88. 4-Aneta Dědinová), 10-Kateřina Svitková, 13-Tereza Kožárová, 18-Aneta Malinová.

Varus: 16-Hana Sloupová, 2-Petra Tauberová, 5-Alžběta Blažková, 3-Jitka Chlastáková, 4-Aneta Dědinová, 15-Markéta Ringelová, 14-Gabriela Matoušková.

Mänguolud: +20, pilves ilm; muruväljak väga heas seisukorras.

Pealtvaatajaid: 387

Peakohtunik: Yuliya Medvedeva-Keldyusheva

Abikohtunikud: Kristina Yanushkevich, Anastassiya Akimova (kõik Kasahstan)

Neljas kohtunik: Anni Rahula (Eesti)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles