Pavel Loskutov stardib Mõõkkala jooksul

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Loskutov
Pavel Loskutov Foto: Raigo Pajula

Eesti läbi aegade parim maratonijooksja Pavel Loskutov stardib 31. juulil Saaremaal Lümanda vallas Karalas Mõõkkala jooksul.

Tartu Ülikooli Akadeemilisse Spordiklubisse kuuluv Loskutov jookseb Mõõkkala jooksul tänu saarlasest klubikaaslase Tõnis Juuliku kutsele. Mõlemad harjutavad treeneri Harry Lembergi juhendamisel, kirjutab Jooksuportaal.

«Jooks ei ole ka väga kurnav, alla viie kilomeetri,» ütles 40-aastane Loskutov. Viimati jooksis Loskutov Saaremaal 1995. aastal, mil võitis Eesti meistrivõistluste raames staadionil 5000 m ja 3000 m takistusjooksu.

Mõõkkala jooksu jaoks Loskutov spetsiaalset ettevalmitust ei tee. «Mul on praegu vaja mahutreeninguid augustis toimuvateks poolmaratoni Eesti meistrivõistlusteks. Kõige tähtsam võistlus on minu jaoks Tallinna sügisjooksu maraton, mis samuti selle distantsi Eesti meistrivõistlused. Kui trenni teha, tuleb vähemalt kaks korda kuus ka võistelda,» mainis Loskutov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles