Pärn ja Morgan lähevad Drive DMACK Fiesta Trophy viimasele etapile kindlate liidritena

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Morgan ja Sander Pärn.
James Morgan ja Sander Pärn. Foto: Timo Anis

Saksamaa MM-ralli tõi Sander Pärnale ja James Morganile väärt tulemuse, mille nimel olid nad enne rallit kõvasti tööd teinud. Kuna tegu oli asfaldiralliga, siis tähendas see kruusal ennast kindlamalt tundvale meeskonnale parajat väljakutset. Ralli viimase päeva lõppedes võis tõdeda, et kõik läks plaanipäraselt, teine koht Drive DMACK Fiesta Trophy arvestuses ja enne hooaja viimast etappi, Hispaania MM-rallit on nad sarja kindlad liidrid. Ühtlasi ka suurimad pretendendid sarja üldvõidule – seitse etappi 2015. aasta autoralli MM-sarjas WRC 2 klassis. 

Saksamaa MM-ralli viimasele päevale läksid Pärn ja Morgan Drive DMACK Fiesta Trophy kolmandalt kohalt. Enne päeva teist katset jäi raja äärde purunenud generaatoriga Yeray Lemes, kes juhtis rallit Tom Cave'i ja Pärna ees. Viimasel kahel katsel Pärn ja Morgan enam riske võtma ei hakanud ja said Saksamaalt Drive DMACK Fiesta Trophy teise koha, võitjaks tuli Tom Cave, kes edestas neid pisut enam kui kolme minutiga. 

«Väga rahul oleme selle tulemusega, täna oli eesmärk Ghislain de Mevius selja taga hoida, kuigi ta tegi vahet väiksemaks, jäi see ikkagi poole minuti peale. Tulemusega väga rahul, sest enne rallit arvasin, et kui kellegiga midagi ei juhtu, siis tulen heal juhul poodiumile,» rääkis Pärn. «See tähendab, et võtsime sellelt rallilt maksimumi, kiirusega päris rahul ei saa olla, arenguruumi asfaldil on ja ma tean, kust seda juurde saab. See oli minu kuues asfaldiralli ja üks raskemaid, mida sõitnud olen. Kohati näitasin kiirust ja kohati hoidsin tagasi, kus ennast kindlalt ei tundnud. Tegime taas ära suure töö, võitmaks Drive DMACK Fiesta Trophy peaauhinda, mis tuleb nüüd ära vormistada oktoobris Hispaania rallil,» lisas ta.

Drive DMACK Fiesta Trophy üldarvestuses on enne viimast etappi Hispaania MM-rallil üldvõidu konkurentsis kaks meeskonda: Sander Pärn ja James Morgan, kellel on 109 punkti ning Tom Cave ja Craig Parry, kellel on 80 punkti. 

Sander Pärna ja James Morgani järgmine start on Eesti autoralli meistrivõistluste etapil, Kurzeme rallil, mis sõidetakse eeloleval nädalal Lätis. Esiveoliste, kuni 1,6 liitriste autode klassis on nad teisel kohal ja Eesti juunioride autoralli meistrivõistlustel hoiavad nad liidrikohta. Drive DMACK Fiesta Trophy viimane etapp sõidetakse Hispaania MM-ralli raames 23.–26. oktoobril.

Drive DMACK Fiesta Trophy peaauhinnaks on osalemine Drive DMACK meeskonna Ford Fiesta R5 autoga autoralli MM-sarjas WRC 2 klassis seitsmel etapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles