Eero Pärm ja Mairon Meius tulid Soome meistriteks

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eero Pärm ja Mairon Meius.
Eero Pärm ja Mairon Meius. Foto: Rauno Kais

Motoparki ringrajal sõideti meie põhjanaabrite mootorrataste ringrajasõidu meistrivõistluste viimane etapp, kus oma eelmise aasta tiitlit kaitses edukalt Eero Pärm, kelle korvimeheks oli tänavu Mairon Meius.

Enne viimast etappi meistrivõistluseid kindlalt juhtinud Pärm ja Meius (Suzuki) alustasid Motoparkis edukalt, kui saavutasid kvalifikatsioonis kiireima ringiaja oma peamiste konkurentide Markku Artiola ja Joonas Salu (Yamaha) ees. Teine eestlane Tarmo Tempel, kellel oli Priit Kassi asemele nüüd korvis Silver Kuusk, sõitis välja kuuenda aja.

Laupäeval jätkasid Pärm ja Meius võitudeseeriat, kui edestasid teisena lõpetanud Artiola ja Salu tiimi 18,2 sekundiga, kolmandana ületasid lõpujoone Tero Tomppo ja Aksel Oksanen (Yamaha, +42,9 sek), kelle seljataga lõpetasid 0,6 sekundit hiljem Tempel ja Kuusk (Suzuki).

Kuna Pärm ja Meius edestasid teisel kohal olnud sõitjaid enam, kui 25 punktiga, siis kindlustasid nad juba laupäeval endale ka meistritiitli ning pühapäeval starti ei läinud. 

«Laupäeva hommikuse ajasõidu, mis sai sõidetud kuivades tingimustes, võitsime napilt Artiola ees. Meile oli see isikliku rekordi parandust ligemale sekund. Laupäevase võidusõidu võitsime juba kindlalt, parandades isiklikku rekordit veel sekundi võrra. Stardis valelähte teinud Artiola ja Salu said 20 trahvisekundit lõpptulemusele lisaks, mis tegi vaheks meiega lõpujoonel 38 sekundit. Sõitu jäi varjutama kahjuks kahe konkurendi avarii ring enne lõppu, mille tõttu lõpetati sõit punase lipuga. Tänu punktide täitumisele ja meistritiitli kindlustamisele me pühapäevasel sõidul ei osalenud,» rääkis Pärm.

Pärm ja Meius kogusid meistritena hooaja lõpuks 255 punkti, teise koha said Artiola ja Salu (229 punkti) ja kolmanda Pasi Vepsä ja Pasi Ruponen (Yamaha, 154 punkti). Tempel ja Kass lõpetasid meistrivõistlused 96 punktiga kuuendal kohal.

Nordick Superstock 600 B klassis osalev Eesti naisvõistleja Anastassia Kovalenkot vaevas terve nädalavahetuse kõrge palavik ja seetõttu pidi ta oma viimased etapid ära jätma. Hooaja kokkuvõttes kuulus talle sellest hoolimata kuues koht.

Eesti meistrivõistluste viimane etapp sõidetakse 6. septembril auto24ringil. Pärm osaleb koos Meiusiga lisaks Eesti meistrivõistluste viimasele etapile ka 19.–20. septembril toimuval maailmameistrivõistluste finaalvõistlusel Prantsusmaal legendaarsel Le Mansi ringrajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles