Korvpallikoondise naasmine muudab turu väga kuumaks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljar Veski
Viljar Veski Foto: Margus Ansu

Viljar Veski ja Tanel Kurbas on kaks esimest meest, kes pudenesid Eesti korvpallimeeskonna kandidaatide ringist. Järgmist puistamist on oodata pärast Tallinnas toimuvat kontrollkohtumisi Rootsi ja Lätiga.


Eile lõpetas korvpallikoondis Lätis peetud treeningulaagri ning koosseisu vähendamine oli planeeritud. Peatreener Tiit Sokk tunnistas, et esimeste pudenejate valimine oli raske – kõik mehed tegid treeningutel tõsist tööd. «Kõik kavandatu saime trennis tehtud,» sõnas Sokk. «Hea oli vaadata, kuidas mehed korralikult pingutasid. Jõusaalist pallitreeningutele minek pole kunagi lihtne.»

Pärast seda, kui Eesti koondise kandidaatideks nimetati pikakasvulised Veski ning väliseestlane Jaan Montgomery, ootasid korvpallisõbrad keskmängija kohale eriti tulist heitlust. Eile selgus, et aastaid tulevikumeheks peetud Veski on mängust väljas, järelikult jäi ta vahetus võitluses Montgomeryle alla?

Sokk ei tahtnud selle väitega nõustuda. «Ma ei ütleks, et keegi jäi kellelegi alla,» märkis ta ning lisas, et treeningutel hakkas silma nii positiivselt üllatajaid kui neid, kellelt võinuks rohkem oodata. «Rasked treeningud mõjusid meestele erinevalt.»

Laupäeval mängib Eesti Tallinnas Rootsiga, esmaspäeval ollakse vastakuti lõunanaabrite lätlastega, pühapäeval kohtuvad kaks külalismeeskonda omavahel. Soku sõnul ei hakka ta kontrollturniiri käigus kõigile meestele vägisi mänguminuteid otsima.

«Platsil tuleb proovida neid, kes on rohkem kandidaadi seisuses. Üks asi on treening, ent selgema pildi saab ikkagi mängu ajal,» nentis Sokk. «Seepärast tuleb mõni kindel põhimees nendest kohtumistest eemale jätta.» Sokk lisas, et tuumik, kellega EM-valikturniiril arvestada, on üldjoontes teada, ent koondises on ka neid, kelle positsioon pole veel sugugi kindel.

Eile pärastlõunal Lätist koju naasnud korvpallurid saavad ühe puhkepäeva, homme kogunetakse aga taas treeningutele.

Samas võib tänane puhkepäev kujuneda mängijatele üsna töiseks ning koduse korvpalli pikaajaline vaikelu saab lõpu. Postimehe andmetel plaanivad koondislasi jahtivate klubide esindajad meestega läbirääkimisi pidada ning mitmel palluril seisab ees isegi rohkem kui üks vestlusvoor.

Juba eile pääses justkui paisu tagant välja Tartu Rocki korvpallimeeskond. Hommikul teatati, et senise peatreeneri Indrek Visnapuuga sõlmiti leping veel kolmeks aastaks. Sisuliselt oli asjade selline käik juba ette teada, eile vormistati vaid ametlikult dokumendid.

Tartu Ülikooli spordiklubi korvpallidivisjoni juhi Andres Ottenderi sõnul tagab pikk leping süsteemi stabiilse arengu. Rahul oli ka Visnapuu. «Mulle kui treenerile on loodud võimalus teha pikemaajalisi otsuseid. Sisuline töö algab 1. augustil, selleks ajaks peaks meeskonna koosseis olema selge,» märkis Visnapuu ning lisas, et tema nägemuses peaks Rock jätkama püüdlusi kiire ja agressiivse mängu suunas.

Teise käigu tegid tartlased pärastlõunaks, kui selgus, et ääremängija Timo Eichfussiga pikendati lepingut samuti kolmeks aastaks. Postimehe andmetel ollakse kokkuleppele väga lähedal veel mitme mängijaga, samas on mitu mullu Tartus pallinud meest omakorda teiste klubide vaateväljas.

Kuum kaup on ka koondisest pudenenud Kurbas ja Veski. Üsna avalikult on räägitud sellest, et Kurbas siirdub Tartusse. Postimehe andmetel huvituvad aga Veski teenetest Rakvere Tarvas, Tallinna Kalev/TTÜ ning võimalik, et veel mõni meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles