Dopinguga vahele jäänud norralane: võitlen, kuni olen pankrotis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Tysse Pekingi olümpial.
Erik Tysse Pekingi olümpial. Foto: SCANPIX

Barcelona kergejõustiku EMi eel oli norralaste suur medalilootja käija Erik Tysse, kuid eile selgus, et Pekingi olümpial 50 km käimises viiendana lõpetanud Tysse on tarvitanud keelatud aineid ja tõenäoliselt ootab teda ees kaheaastane võistluskeeld.

«Olin väga üllatunud, kui kuulsin, et olen andnud positiivse dopinguproovi,» rääkis Tysse pisarsilmil eile Norra meediale korraldatud pressikonverentsil. «Olen täiesti löödud, see on halvim asi, mis minuga juhtunud.»

29-aastane Tysse andis positiivse proovi maikuus Itaalias San Giovannis peetud võistluse järel, tema uriinist leiti CERA ehk kolmanda generatsiooni EPO jälgi.

Tysse vandus, et pole keelatud aineid tarvitanud ning palkas enda nime puhastamiseks tuntud advokaadi Gunnar Martin Kjenneri ning professor Helge Oftebro, kes oli varem Akeri haiglas dopingulabori juhataja.

«Töötan Hennes&Mauritz’is, kus saan keskmist palka, aga mul pole aimugi, kaua see protsess kesta võiks ja mis see maksab,» tunnistas Tysse Dagbladetile. «Kui vaja, võitlen seni, kuni olen pankrotis.»

Tysse advokaadi sõnul panevad nad kõige rohkem rõhku uriiniproovi analüüsile, kuna nad usuvad, et protsessi käigus tehti viga ning seetõttu tõlgendati ka tulemusi valesti.

Kjenner lisas ka, et vahetult enne Itaalias võistlemist oli Tysse käinud kõrgmäestikulaagris ning kuna tal oli pärast aklimatiseerumisega pisut probleeme, manustas ta rauatablette, mis võisid kaasa aidata dopinguproovi positiivsele näidule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles