Sauberi tiim palkab sõitjaks miljardäri väimehe

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giedo Van Der Garde (vasakul) on seni täitnud Sauberis testisõitja kohuseid.
Giedo Van Der Garde (vasakul) on seni täitnud Sauberis testisõitja kohuseid. Foto: SCANPIX

Hollandi ajakirjanduse teatel saab Giedo van der Garde järgmiseks hooajaks põhisõitja koha Sauberi vormel-1 võistkonnas. Peapõhjuseks on hollandlase kopsakas rahakott.

Päevalehe Algemeen Dagblad teatel otsib Sauber endiselt meeleheitlikult lisarahastust ning van der Garde on võimeline seda pakkuma. Hollandlase äi on miljardär Marcel Boekhoorn, kellele kuulub heal järjel rõivafirma McGregor. Ajalehe andmetel eksisteerib isegi väike võimalus, et seni testisõitja kohuseid täitnud van der Garde pääseb juba sel hooajal võistlustel Sauberi rooli.

Väidetavalt on tiimi praegune sõitja Adrian Sutil oma sponsormaksetega hiljaks jäänud ja seetõttu kaalutakse just tema väljavahetamist. Samas pole Sauber aga rahul ka sakslase senise sõiduga. «Sauber vajab hädasti raha. Seda rõhutab asjaolu, et paljud töötajad pole mitu kuud palka saanud. Ning pole saladus, et van der Gardel on mitu rikast sponsorit,» märkis Algemeen Dagblad.

Sutil lausus aga nädalavahetusel Spas peetud etapil, et tunneb end muretult. «Mul on leping järgmiseks aastaks ja jätkan kindlasti vormel-1 sarjas,» vahendab Autoweek sakslase sõnu. Sauberi võistkond on sel hooajal üks kahest, kes pole korjanud veel ainsatki punkti. Tiimi seniseks parimaks tulemuseks on kaks 11. kohta, mille Sutil sõitis välja Austraalias ja Ungaris. Mullu koguti näiteks koguni 57 punkti ja lõpetati tootjate arvestuses seitsmendal kohal.

Sõitjatevalikuga on hädas ka Caterham, kes asendas Spa etapil jaapanlase Kamui Kobayashi sportautodel kogenud, kuid vormeliroolis vähe istunud sakslase Andre Lottereriga. Järgmisel etapil Monzas ei tee tõenäoliselt kaasa kumbki mees. Vabale kohale kandideerivad eeskätt Red Bulli toetust nautiv Carlos Sainz juunior ja teine hispaanlane Roberto Merhi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles