Dina Ellermann ja Grete Barake tegid ratsaspordi MMil tubli soorituse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Barake ja Talent.
Grete Barake ja Talent. Foto: Erakogu

Dina Ellermann ja Grete Barake osalesid Prantsusmaal Normandias peetud koolisõidu MMi avavõistlusel, kus saavutasid vastavalt 77. ja 80. koha.

Dina Ellermann, kes osales võistlusel hobusega Landy’s Akvarel, väljendas võistlusjärgselt rahulolu, et suutis end peale ebaõnnestunud soojendust kokku võtta ega kaotanud kehva alguse tõttu pead. «Võistluse kestel hakkasid meie hinded üha tõusma ning viimane passaaž oli juba selline, mida võis tõesti nautida. Tahan tänada kõiki, kes mind on toetanud siin, kodus ja mujal,» kommenteeris sportlane.

Ellermanni ja Akvareli skooriks kujunes 65,457 protsenti, mis andis neile 100 võistluspaari seas 77. koha. Kõige kõrgema hinde, 66,800 protsendipunkti, andis paarile Saksamaa kohtunik Dietrich Plewa.

Teine Eesti võistluspaar, kelleks olid Grete Barake ja Talent, startisid 16. paarina. Barake sõnul ei olnud tema hobune võistlusel nii keskendunud kui tavaliselt. «Eksisime galopipiruetil, mis on tavaliselt üks meie leivanumbreid. Sain siiski kohtunikelt positiivset tagasisidet, et minu hobusel on palju potentsiaali ning kokkuvõttes on minu jaoks võit juba siinolemine. Ei tohi unustada, et hakkasime Talendiga koos töötama alles tänavu jaanuaris ja see on tema esimene rahvusvaheline suurvõistlus,» selgitas Barake.

Paar sai tulemuseks 65,043 protsenti, mis andis 80. koha. Kõrgeim skoor, 66,600 protsendipunkti, saadi Kanada kohtunikult Elizabeth McMullenilt.

Normandias peetav MM jätkub koolisõidus GP Specialiga, kuhu pääses esimese võistluse 30 paremat paari.

Neljapäeval lähevad ratsaspordi maailmamängude starti kestvusratsutajad, nende seas ka Eesti võistluspaar Kairit Kalbre ja Baltimor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles