Andrei Jämsä: hea tulemus jäi kehva vormi taha

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Jämsä (vasakul) ja Tõnu Endrekson.
Andrei Jämsä (vasakul) ja Tõnu Endrekson. Foto: Marko Saarm / Sakala

Amsterdamis toimuvatel sõudmise maailmameistrivõistlustel ei õnnestunud Eesti meeste kahepaadil, koosseisus Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsä, poolfinaali pääseda. Vaatamata ootustele mitte vastavale tulemusele tunnistas Jämsä, et MMilt on ka positiivset kaasa võtta.

«Kuna pidime ettevalmistuse ajal palju koostöö lihvimisele keskenduma, siis ei jätkunud meil piisavalt aega, et füüsilist vormi paika saada. Kiiruslikust vastupidavusest jäi puudu. Tundsin, et lihased ei olnud vajalikus vormis,» tunnistas Jämsä pärast vahesõitu, kus jäädi Suurbritannia ja Serbia järel kolmandaks. Poolfinaali viivast teisest kohast jäi lahutama neli sekundit.

«Sõit kulges ühtlases tempos, kuid lõpus oleks pidanud me kiirust juurde vajutama, mida aga ei juhtunud. Libisesime samasuguse ühtlase hooga lõpuni,» kommenteeris ta sõidu käiku. «Iseenesest on praegu seis palju parem kui aasta alguses. Siis kihutasid konkurendid meil kohe stardis eest ära ja nende kätte saamine tundus pea võimatu. Nüüd olid meie kaotusnumbrid juba paremad.»

Jämsä kinnitas, et kahepaadi kindel eesmärk oli jõuda vähemalt poolfinaali. Nüüd aga heideldakse reedel koha maksimaalselt 13. koha eest. «Kavatseme saada nii kõrge kõrge koha kui võimalik. Usun, et võime võistluse käigus paremaks ka paremasse vormi tõusta. MMil võistlemine on ikka hoopis teine asi kui treening. Püüan jääda positiivseks.»

Kas Jämsä ja Endreksoni tandemit näeb ka järgmisel aastal paadis istumas? «Sellest on veel veidi vara rääkida. Mina olen loomulikult selle poolt, kuid ei tasu asjade käigust ette rutata. Siinne võistlus alles käib.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles