Korraks Tarvasse põiganud Müürsepp naasis Kalevisse

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Müürsepp lahkus Rakverest.
Martin Müürsepp lahkus Rakverest. Foto: Peeter Langovits

Martin Müürsepa töö Rakvere Tarvas peatreener Andres Sõbra abilisena jäi lühikeseks – tänaseks on tööleping vastastikusel kokkuleppel lõpetatud ja Müürsepp siirdub tagasi Kalev/Cramosse Alar Varraku kõrvale.  

«Andresel on omad väljakujunenud asjad ja palju tal neid abilisi üldse vaja ongi,» nentis Müürsepp ja lisas, et iga päev Rakveres töötamine osutus logistiliselt väga keerukaks. Mõlemad mehed kinnitasid, et mingit musta kassi pole nende vahelt läbi jooksnud ja koostöö lõpetati sõbralikult. «Martinil on need Kalevi asjad ikka väga südamelähedased,» lausus Sõber.

«Kui tahad olla suuremas mängus ja teha asju tõsisemalt, siis selline võimalus on Eestis ainult Tartu Rockis ja Kalevis. Ülejäänud klubides on asjad teistmoodi,» arutles Müürsepp, kes enne tänavu­suvist lahkumist jõudis Kalevis töötada kolm hooaega. Suve hakul rääkis ta aga soovist pisut tagasi tõmbuda ning nägi uut ja enda jaoks sobivat väljakutset just oma endise treeneri abilisena. Hooaja lähenedes sai aga suure klubi kutse hinges võitu.  

Töö algab esmaspäeval

Kalevi peatreener Alar Varrak otsis juba Müürsepale asendajat, kuid pärast Eesti ainsa NBAs pallinud mehe telefonikõnet oli rõõmuga nõus ta tagasi võtma. «Ega ma Kalevi asjadest veel väga palju tea… lähipäevil saame Varrakuga kokku ja arutame asjad läbi. Tõsine töö läheb lahti esmaspäevast,» rääkis Müürsepp.

Tarvas on juba nädalapäevad koos harjutanud ning komplekteerimine on täies hoos. Suure tõenäosusega hakkab uuel hooajal meeskonnas mängima koguni neli lätlast. Juba varem Tarvaga käed löönud Juris Umbraškole, Maris Laksale ja Kaspars Ciprussile lisandub 21-aastane ääremängija Roberts Stumbris. Testiperioodil jättis ta igatahes Sõbrale väga hea mulje.

Sõber loodab lätlastele

Stumbris kuulus mullu Tallinnas U20 EMil hõbeda võitnud meeskonda, kogudes finaalturniiril keskmiselt 3,6 punkti ja 1,4 lauapalli. Möödunud hooaja veetis ta Läti meistriliigas poolfinaali jõudnud Jurmala meeskonnas, kus sai platsile keskmiselt 16,6 minutiks ning kogus selle ajaga 8,5 punkti ja 4,5 lauapalli.

«Ta meenutab pisut meie Timo Eichfussi – füüsiliselt tugev ja korraliku viskega. Väga vahva tüüp,» iseloomustas Sõber Stumbrist. «Tegelikult võiks temaga teha isegi pikema lepingu aga… no hakkame ühe hooajaga pihta.»

Noore lätlase palkamisega saab üha rohkem reaalsuseks Sõbra soov moodustada meeskond noortest ja energilistest mängijatest. Kolm vanemat lätlast lisavad aga samas hädavajalikku kogemust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles