Tallinna maratonile on tulemas rekordiliselt jooksjaid

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna maraton.
Tallinna maraton. Foto: Jelena Rudi

Pühapäeval, 14. septembril toimuva Baltimaade suurima rahvaspordisündmuse, SEB Tallinna maratoni 42-kilomeetrisele maratonidistantsile on tänaseks registreerunud ligi 1800 osalejat, millega liigutakse uue osalejaterekordi suunas. Erinevate distantside peale kokku ollakse valmis vastu võtma üle kahekümne tuhande osaleja.

Eelmisel aastal läbis Tallinnas maratoniraja 1726 jooksjat. «Tänavusele maratonile registreerinute arv ja uute registreerujate lisandumise tempo lubab prognoosida, et on tulemas uus osalusrekord – Eestis ega Baltimaades pole kunagi nii palju jooksjaid korraga 42-kilomeetrisele klassikalisele maratonirajale rajale lähetatud,» rääkis maratoni peakorraldaja Mati Lilliallik.

Traditsiooniliselt septembri teisel nädalavahetusel (tänavu 13. ja 14. septembril) toimuva Tallinna maratoni raames saab end proovile panna maratonijooksus (42,195 km), poolmaratonil (21,1 km), 10-kilomeetrisel jooksu- ja käimisrajal (sh kepikõnd), 4-kilomeetri pikkusel Nike noortejooksul ja Mesikäpa lastejooksudel. Kõigi distantside kokkuvõttes on korraldajad valmis tänavu vastu võtma vähemalt sama palju harrastajaid, kui eelmisel aastal, mil Eesti läbi aegade suurimal rahvaspordipeol osales ühtekokku 20 562 liikumisharrastajat.

«Liikumisaasta tipphetk, SEB Tallinna maraton on kätte jõudmas ning iga päevaga lisandub stardiprotokolli jooksu- ja käimissõpru üha kasvavas tempos. Soovitame registreerumist mitte jätta viimasele hetkele, sest osalejate kriitilise hulga täitumisel lõpeb ka registreerimine. Hetkel veel kohti jagub, seda eriti 10-kilomeetrise jooksu- ja käimisdistantsile, millega tänavu tähistame koos SEB Tallinna maratoniga toimuva Sügisjooksu 15. toimumiskorda,» lausus Mati Lilliallik.

Sportlik programm algab laupäeval 13. septembril kell 13.00, kui Vabaduse väljakul algavad kõige noorematele jooksusõpradele mõeldud Mesikäpa lastejooksud. Programmi juhivad ja lastega koos lippavad Tibu ja Jäpe. Osavõtt on kõigile lastele tasuta. Kell 17.00 antakse samas start esimest korda toimuvale 4-kilomeetrisele lustakale Nike noortejooksule, kuhu oodatakse kõiki kuni 25-aastaseid jooksusõpru. Kõiki noortejooksust osavõtjaid premeeritakse Nike jooksusärgiga.

Laupäeva õhtul algusega kell 18.00 toimub Vabaduse väljakul Tallinna maratoni avatseremoonia, kus esinevad mitmed armastatud Eesti artistid ning tutvustatakse favoriite ja osalevaid riike.

Tallinna maratoni võistlusdistantsid on kavas pühapäeval, 14. septembril. Baltimaade suurima maratonijooksu ja ühtlasi Eesti maratoni meistrivõistluste start antakse kell 9.00, poolmaratonist osavõtjad lähevad rajale kell 11.30 ning kell 13.30 alustavad 10 kilomeetri jooksjad ja käijad.

Tallinna maratoni ja Sügisjooksu erinevatele distantsidele saab soodsama hinnaga registreeruda kuni 31. augustini aadressil www.jooks.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles