Treener Killing neljapaadi finaalikohast: kindel ja kontrollitud sõit

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Allar Raja (vasakult), Sten-Erik Anderson, Kaspar Taimsoo, paatkonna treener Matti Killing ja Kaur Kuslap.
Eesti paarisaeruline neljapaat koosseisus Allar Raja (vasakult), Sten-Erik Anderson, Kaspar Taimsoo, paatkonna treener Matti Killing ja Kaur Kuslap. Foto: meinruderbild.de

Eesti paarisaeruline neljapaar (Kaur Kuslap, Allar Raja, Sten-Erik Anderson ja Kaspar Taimsoo) pääses Amsterdami MMil finaali. Treener Mati Killing sõnas, et poolfinaalis end ribadeks ei sõidetud ja kontrolliti asjade kulgu.

«Kindel ja kontrollitud sõit meie poolt, ilma liigse kulutamiseta,» kommenteeris Killing eestlaste etteastet. «Väga hästi ja targalt sõitsid poisid, samas kerge ei olnud. Esimeses pooles otsisime rütmi ja väga hullult ei rapsinud. Teadsime, et venelased võivad lõpus kustuda ja nii ka läks. Üllatavalt südilt panid aga vastu prantslased,» lisas juhendaja.

«Finaalis algab kõik nullist, seal kergeid vastaseid pole, kõik on head. Kui Ukrana suudab sama võimsalt esineda, on nemad ehk peamised soosikud. Ent ka meie teeme kõik endast oleneva, et võita,» lisas treener.

Finišisse jõudsid eestlased kolmandana, esimesena sai sellest poolfinaalist edasi Suurbritannia (05.46,040), teine oli Saksamaa (05.46,940). Eesti aeg oli 05.48,590. Teisest poolfinaalist said edasi Ukraina (5.47,85), Hiina (5.49,62) ja Šveits (5.50,11).

Finaal peetakse laupäeval kell 16.03.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles