Võrkpalli MMi avamäng peetakse enam kui 60 000 pealtvaataja ees

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varssavi rahvusstaadion võõrustab võrkpalli MMi avamängu
Varssavi rahvusstaadion võõrustab võrkpalli MMi avamängu Foto: SCANPIX

Tänavused võrkpalli maailmameistrivõistlused saavad alguse juba sellel laupäeval ning esmakordselt on võõrustajaks Poola. Varssavi rahvusstaadion ja eeldatavasti täismaja 62 000 fänni saavad turniiri avamängus elada kaasa kodumeeskonna ja Serbia lahingule.

Esmakordselt ajaloos peetakse võrkpalli MM-i avamäng jalgpallistaadionil, eks ikka selleks, et mängule saaks vahetult kaasa elada rohkem fänne. Jalgpallistaadionit sooviti kasutada juba mulluse Maailmaliiga mängudeks, kuid poolakad otsustasid ajaloolise hetke säilitada MMi tarbeks, vahendab volley.ee.

Jalgpallistaadioni võrkpallimänguks kasutamise idee pärineb aastast 1983, kui Brasiilia võõrustas Maracana staadionil Rio de Janeiros rekordilise 95 000 pealtvaataja ees Nõukogude Liitu. NSV Liidu meeskonnas tegi toona kaasa ka Viljar Loor.

Serbia peatreener Igor Kolakovic oli loomulikult meelitatud, et Poolakad valisid just nemad MM-avamängu vastaseks: «Loodan, et see mäng aitab tõsta võrkpalli populaarsust Serbias ja kogu maailmas. See saab olema vaatemäng kõigile fännidele. Poola fännid on olnud alati ausad ja viisakad, nad tunnevad mängu ja austavad vastaseid. Avamängus peaks suurem pinge lasuma just poolakatel.»

Kolakovici sõnul on MMi suurimad favoriidid tänavu Serbia, Poola, Brasiilia, Venemaa, Itaalia, Saksamaa ja Argentiina. Enda meeskonna puhul peab ta kordaminekuks poolfinaali jõudmist.

Poola ja Serbia kuuluvad koos Argentiina, Kameruni, Austraalia ja Venetsueelaga A-alagruppi, mille ülejäänud mängud peetakse Wroclawis. Katowices mängib B-alagrupp - Brasiilia, Saksamaa, Soome, Kuuba, Lõuna-Korea ja Tuneesia. Kirju koosseisuga C-alagrupi (mängitakse Gdanskis) moodustavad Venemaa, Kanada, Mehhiko, Bulgaaria, Hiina ja Egiptus. Eeldatavalt üks ühtlasemaid ja tugevamaid, D-alagrupp (Itaalia, Iraan, Belgia, USA, Puerto Rico ja Prantsusmaa) peab kohtumised Krakowis.

Pärast alagrupimänge kolivad meeskonnad 12. septembril algavateks vahegrupi kohtumisteks Lodzi, Bydgoszszi, Katowicesse ja Wroclawi. Otsustavad kohamängud peetakse 18.-23. septembrini Katowices ja Lodzis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles