Võistluskeelust vabanev Gatlin võib esimese stardi teha Rakveres

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Gatlin 2004. aasta Ateena olümpiamängudel.
Justin Gatlin 2004. aasta Ateena olümpiamängudel. Foto: TopFoto/SCANPIX

Kuus aastat tagasi 100 m jooksus Ateena olümpiavõitjaks kroonitud USA sprinter Justin Gatlin vabaneb laupäeval nelja-aastasest võistluskeelust, ameeriklane avaldas, et võib esimese stardi teha Rakveres.

2006. aasta kevadel jäi Gatlin vahele keelatud ainete tarvitamisega ning kuna see oli tal teine kord patustada, võinuks talle määrata ka eluaegse võistluskeelu, aga kuna esmane rikkumine oli talle kirjutatud ravimi tarvitamine, pääses ta pisut leebema ehk nelja-aastase võistluskeeluga.

Intervjuus New York Timesile rääkis Gatlin, et pole veel täpselt otsustanud, kus ta oma esimese stardi pärast keelu alt vabanemist teeb, aga kuna mitmed Euroopa võistluste korraldajad boikoteerivad teda, pole tal ka väga palju variante.

Gatlin avaldas, et võib startida 3. augustil Rakveres peetaval Kuldliiga finaaletapil.

«Oleme valmis teda vastu võtma, kuna ta on väga kiire ja huvitav sportlane,» sõnas Taavi Esperk, võistluste üks korraldajaist telefonitsi New York Timesile. «Eesti on väga väike riik, me pole eriti häid USA sportlasi näinud. Väga tore oleks, kui keegi jookseks Eestis alla 10 sekundi.»

Gatlini isiklik rekord 100 m jooksus on 9,85.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles