Vaata pilte: Poola võrkpallikoondis alustas kodust turniiri 62 000 pealtvaataja ees

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola võitis MMi avamängus 62 000 pealtvaataja eest Serbiat
Poola võitis MMi avamängus 62 000 pealtvaataja eest Serbiat Foto: SCANPIX

Ligi 62 000 pealtvaatajate ees rullus Varssavis lahti ennenägematu võrkpallietendus, kui Poola alustas kodust maailmameistrivõistluste finaalturniiri 3:0 (19, 18, 18) võiduga Serbia üle, kohapeal jälgisid mängu ka riigi president Bronislaw Komorowski ja FIVB president Dr. Ary S. Graca.

Poolakate kapten Michal Winiarski oli 14 punktiga resultatiivseim, Mariusz Wlazly kogus 12 ja Mateusz Mika 11 silma. Serblaste poolel oli tulemuslikem Aleksandar Atanasijevic (11 punkti), Srecko Lisinaci kontosse kogunes punkte 8. Serbia on avamängu kaotuse järel raskes seisus ning peab MM-pronksmedali kaitsmiseks järelejäänud alagrupimängudes parimat taset näitama, vahendab volley.ee.

«Mäng oleks võinud olla palju raskem, olen väga õnnelik selle üle, kuidas meeskond mängis,» sõnas Poola meeskonna peatreener, prantslane Stéphane Antiga. Meeskonna kapten Michal Winiarski oli väga rahul, sest meeskonnal lasunud pinge enne mängu oli suur: «See oli ideaalne algus, kuid peame meeles pidama, et see oligi alles algus. Täna õhtul on põhjust tähistamiseks, kuid seejärel tuleb võit kiiresti unustada ja järgmistele mängudele keskenduda.»

Pühapäeval peetakse MM-finaalturniiril viis kohtumist, kui ülejäänud A-alagrupi mängudes Wroclawis on vastamisi Venetsueela - Argentiina ja Kamerun - Austraalia. D-alagrupi mängudes Krakowis mängivad Itaalia - Iraan, Belgia - USA ja Puerto Rico - Prantsusmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles