Galerii: Tabasalus sõideti ülipõnev supermoto MM-etapp

Priscilla Õmblus
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Tabasalu kardirajal Supermoto GP Estonia ehk käesoleva aasta supermoto maailma- ja Euroopa meistrivõistluste eelviimane etapp, kus olid kohal kõik selle spordiala maailma tippsõitjad. Lisaks selgus ka Eesti meister quadracerite masinaklassis.

Maailmameistrivõistluste S1 klassi esimese sõidu stardis haaras liidrikoha võistluse üks favoriitidest ja eilse kvalifikatsioonipäeva kiireim, valitsev maailmameister soomlane Mauno Hermunen (TM), keda asusid jälitama prantslane Thomas Charyere (TM) ja itaallane Ivan Lazzarini (Honda) ning ülejäänud võistlejad. Sõidu kolmandal ringil suutis Chareyre Hermunenist mööduda ja soomlane üritas mitu ringi liidrikohta tagasi saada, kuid prantslane suutis esikohta hoida ja vaikselt edumaad kasvatada. Lõpujoonel oli Charyere'i edu soomlase ees 5,43 sekundit. Suurema osa sõidust kihutas kindlal kolmandal kohal Lazzarini, kes jäi lõpus võitjast 17,55 sekundit. Sõidu ainsad eestlased, Patrick ja Prants Pals ületasid lõpujoone vastavalt 10. ja 11. kohal.

Teist sõitu asus samuti juhtima Hermunen, kuid Chareyre suutis temast jälle mööduda. Seekord vahetus liidrikoht kuni üheteistkümnenda ringini mitu korda, kuni Hermunen kukkus krossiosalt asfaldile keerates ja kaotas sellega mitu kohta. Soomlane suutis end küll kolmandale kohale sõita, kuid kukkus jälle ning ei saanud tsiklit kohe käima, mille tulemusena said kõik konkurendid temast mööda ja ta ületas lõpujoone viimasena. Pärast ülipõneva duelli lõppu jäi Chareyrel ainult võidu vormistamine ja seda 3,3 sekundilise eduga Lazzarini ja avasõidus seitsmenda koha saanud tšehh Tomas Travniceki (Yamaha) ees. Eestlastest oli seekord parem Prants Pals, kes lõpetas vend Patricku ees üheksandana.

Kahe sõidu kokkuvõttes sai etapivõidu 50 punkti kogunud Chareyre, teiseks tuli Lazzarini (42 punkti) ja kolmandaks mõlemad sõidud neljandana lõpetanud tšehh Pavel Kejmar (Husqvarna, 36 punkti). Hermunen oli kahe sõidu tulemusena 32 punktiga kuues, Prants Pals 10. ja vend Patrick 11. (mõlemal 22 punkti).

Tänu Tabasalu võidule tõusis MM-liidriks jälle Chareyre, kellel on enne viimast etappi koos 271 punkti, Hermunen langes teiseks ja ta kaotab esikohale 14 punkti. Kolmandal kohal jätkab Lazzarini (235 punkti). Ainult kahe etapil osalenud Prants Pals on 13. (48 punkti) ja Patrick 14. (46 punkti).

Ühtlasi selgus Tabasalus ka Eesti tänavune rahvuskoondis, kes osaleb 11.–12. oktoobril Itaalias sõidetaval Rahvuste supermotol. Eestit lähevad seekord esindama Prants ja Patrick Pals ning Eero Madisson, kes oli täna stardis EM-arvestuses.

Euroopa meistrivõistluste klassis SM2, kus olid stardis samuti kõik tiitlinõudlejad eesotsas sarja esikolmikuga, näitas täna parimat minekut eilse ajasõidu kiireim soomlane Toni Klem (KTM), kes võitis kindlalt mõlemad sõidud. Avasõidus järgnesid talle tšehh Milan Sitniansky (TM) ja itaallane Fabrizio Bartolini (Honda) ning teises sõidus olid teine ja kolmas avasõidus viies olnud soomlane Asser Kingelin (Aprilia) ja Bartolini. Sõidu ainus eestlane Eero Madisson (TM) oli sõitudes vastavalt 16. ja 10. kohal. Etapivõidu võttis seega Tabasalust 50 maksimumpunktiga Klem, kellele järgnesid 40 punktiga Bartolini ja 38 punktiga Kingelin. Madisson oli kahe sõidu kokkuvõttes 16 punktiga 14. kohal.

EM-arvestuses jätkab liidrina Kingelin (243 punkti), teine on Bartolini (230 punkti) ja kolmas Klem, kes jääb itaallasest ainult punkti kaugusele. Madisson on Tabasalust kogutud 16 punktiga 31. kohal

Kahe tiitlivõistluse sõitude vahel sõideti ka Tabasalus neljarattaliste quadide Eesti meistrivõistluste viimane etapp, kus mõlemad sõidud võitis kindlalt kvalifikatsiooni kiireim soomlane Timo Lehto (KTM) Janek Soidla (Yamaha) ees. Esimeses sõidus sai kolmanda koha Peeter Tomp (Yamaha) ja teises avasõidus katkestanud Raul Kirt (KTM). Kokkuvõttes sai Lehto (50 punkti) ja Soidla (44 punkti) järel kolmanda koha Tomp (38 punkti), kes oli viimases sõidus neljas.

Eesti meistriks tuli ülivõimsalt 332 punktiga Soidla, teise koha sai Tabasalus viienda koha saanud Tanel Jürna (KTM, 230 punkti) ja kolmanda Kirt (212 punkti).

Supermoto selle hooaja viimane MM- ja EM-etapp sõidetakse 21. septembril Itaalias Jesolo rajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles