Iraan valmistas MMi avamängus suurüllatuse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani võrkpallikoondis
Iraani võrkpallikoondis Foto: SCANPIX

Laupäeval Poola ja Serbia mänguga alguse saanud võrkpalli maailmameistrivõistlused jätkusid pühapäeval viie mänguga, millest märkimisväärseim on Iraani meeskonna 3:1 üleolek Itaaliast D-alagrupis.

Itaallaste poolel kogus Ivan Zaytsev 19, iraanlastel Amir Ghafour 18 silma. Iraani meeskonna üleolek väljendus eelkõige blokis (punktid 15-8), parim oli koguni 8 blokipunkti toonud Seyed Mousavi, vahendab volley.ee.

D-alagrupis avasid võiduarve ka USA ja Prantsusmaa. Tänavune Maailmaliiga võitja USA oli suurtes raskustes Belgiaga, võit tuli alles viiegeimilise lahingu järel. USA koondises tegi parima etteaste tänavuse Maailmaliiga MVP Taylor Sander, kes tõi jänkidele 24 punkti. Prantsusmaa võitis Puerto Rico küll pealtnäha lihtsalt 3:0, kuid kõikide geimide tasavägine kulg näitas meeskondade tegelikku võrdsust. Antonin Rouzier kogus prantslaste poolel 12 ja Kevin Le Roux 11 silma, kaotajate parim oli 14 punkti toonud Maurice Torres.

Kaks mängu peeti ka A-alagrupis, kus kahe Lõuna-Ameerika meeskonna omavahelisest võitlusest väljus edukalt favoriit Argentiina, kes lõi Ventsueelat kuivalt 3:0. Austraalia oli sama tulemusega parem Kamerunist.

Täna peetakse MMil kuus kohtumist, väljakule tulevad kõik need meeskonnad, kel avamäng veel pidamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles