Vormel-1 sarja eksperdid kritiseerisid teravalt Mercedese käitumist

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton ja Nico Rosberg.
Lewis Hamilton ja Nico Rosberg. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas on endiselt kirgi kütmas Mercedese meeskonna sõitjate Lewis Hamiltoni ja Nico Rosbergi vastasseis, mis viimati päädis kokkupõrkega Belgia etapil. Mõned päevad tagasi teatas meeskond, et avarii põhjustanud Rosberg esitas tiimikaaslasele vabanduse ja teenis meeskonnalt karistuse, kuid mitmete F1 sarja ekspertide arvates on Mercedese käitumine olnud vale.

Viimati Belgias sõidetud Spa etapil põrkasid Mercedese mehed kokku juba teisel ringil, kui Rosberg sõitis Hamiltoni autole tagant otsa. Pärast juhtunut esitasid mõlemad sõitjad asjast oma nägemuse ning Rosberg kinnitas, et ta eelistaks avariid lahata tiimisiseselt.

Paar päeva tagasi teatas aga Mercedese meeskond avalikult, et Rosberg saab tiimilt karistada, kuigi karistuse vormi ega sisu ei avaldatud. Selline avalik teadaandmine on aga mitmete asjatundjate arvates vale käitumine.

«Kui nad otsustasid Rosbergi karistada või talle trahvi teha, siis poleks pidanud seda avalikult maha hõikama. Praegu jääb tunne, justkui süüdistaks meeskond teda avalikult, aga see ei ole päris õige,» avaldas oma arvamust endine Rahvusvahelise Autoliidu president Max Mosley.

Mosley arvamust jagas ka endine vormel-1 võistkonna omanik Eddie Jordan. «Mina süüdistan meeskonda. Nad on nõrgad ja ilma kindla liidrita,» andis Jordan mõista, et Rosberg polnud juhtunus süüdi.

Mercedese juhtkonna aadressil jagas kriitikat ka endine McLareni meeskonna sõitja John Watson, kes võrdles hetkel Mercedese tiimi juhtiva Toto Wolffi, Paddy Lowe'i ja Niki Lauda stiili kuulsa «Looney Tunes»i multifilmi ja kolme tolaga. «Lewis ja Rosberg pole teinud midagi, mida kaks väga võitluslikku sõitjat poleks minevikus teinud. Erinevus on hoopis juhtkonnas ja selles, kas on keegi nagu eelmisel aastal oli Ross Brawn, kes meeskonda kontrollis. Kui ei ole kedagi, kelle käske austatakse, siis juhtubki, et hullumeelsed võtavad assa üle ning just see ongi juhtunud,» avaldas Watson arvamust.

Järgmine vormel-1 sarja etapp sõidetakse sel nädalavahetusel Itaalias kuulsal Monza ringrajal. Sarja juhib endiselt Rosberg, kellel on koos 220 silma, Hamilton on 191 punktiga teisel kohal. Mercedese meeste selja taga hoiab 156 punktiga kolmandat kohta Red Bullil kihutav Daniel Ricciardo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles