Eestlased olid Läti motokrossi meistrivõistlustel võidukad

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hardi Roosiorg
Hardi Roosiorg Foto: Sahkar KTM Racing

Cesise krossirajal sõideti läinud nädalavahetusel meie lõunanaabrite motokrossi meistrivõistluste eelviimane etapp, kus eestlased saavutasid poodiumikohti mitmes masinaklassis ja seda mõlemal võistluspäeval.

Laupäeval olid Cesises võistlustules noored krossisõitjad ja kõik quadide masinaklassid, pühapäeval oli aga järg erinevate sooloklasside ja külgvankrite käes.

125cc klassis võitis etapi kindlalt Hardi Roosiorg, kes edestas kummaski sõidus lätlast Kristers Drevinskist 11 sekundiga. Kahe sõidu tulemusena saavutas kolmanda koha leedulane Dovydas Karka, tema lõpetas sõidud vastavalt neljanda ja kolmandana. Ülejäänud Eesti noortest olid Rait Kaimer neljas ja Aron Lenzius viies, Kaimer oli sõitudes kuues ja neljas ning Lenzius viies ja kuues. Meistrivõistluste liidrina jätkab Cesises avasõidus kolmanda koha saanud, kuid teises katkestanud Tomass Sileika (120 p), Roosiorg tõusis teiseks ja jääb lätlasest 26 punkti kaugusele. Cesise üheksas Elgars Jonass langes kolmandaks ja tema kaotab eestlasele 4 punktiga.

Lätlaste 65cc esinumber Kristians Freimanis jätkas Cesises edukalt edestades avasõidus Romeo Karu ja valgevenelast Artsiom Sazanavetsit. Teises järgnesid Läti poisile Sazanavets ja kaasmaalane Patriks Uzuls, Karu ületas lõpujoone neljandana. Kahe sõidu kokkuvõttes sai Freimanise järel teise koha Sazanavets ja kolmanda Karu. Teistest eestlastest olid Juri Vinogradov 9-s ja Mikk Kallion 17-s. Freimanis võitis ka juba meistrivõistlused ja tal on koos 294 punkti, teisele kohale tuleb viimasel etapil põnev võistlus, kuna Freimanisele järgnevad võrdse 211 punktiga Karu ja Uzuls, kellest omakorda jääb 9 punkti kaugusele Sazanavets.

Masinaklassis 50cc saavutas kahe sõidu kokkuvõttes kolmanda koha Robin Kruuse, kes oli avasõidus neljas ja viimases kolmas. Esikoht kuulus seekord Roberts Lusisele, kes suutis mõlemas sõidus edestada viimastel etappidel pea võitmatuna püsinud Karlis Alberts Reisulist. Meistrivõistluseid juhib Lusis (273 p), talle järgnevad Reisulis (256 p) ja Janis Kubulins (209), kes oli Cesises neljas. Ainult kahel etapil osalenud Kruuse on 76 punktiga 13-s.

Suurtel quadidel võidutses avasõidu kolmandana lõpetanud ja teise võitnud lätlane Kristaps Veinbergs, kellele järgnes mõlemas sõidus teise koha saanud Kaspar Kangur. Lätlaste motolegend Agris Neija lõpetas sõidud neljandana ja oli kokku kolmas. Avasõidu võitnud, kuid teises katkestanud Sten Jupaschevski oli kokkuvõttes seitsmes. Meistrivõistluste liider on aga Ralfs Reinfelds, kes oli Cesises viies, kellest Kangur jääb teisena 12 punkti kaugusele. Eestlasele kaotavad omakorda Neija 3 ja Veinbergs 7 punktiga.

Quad 100 ja 200 ühissõitudes jätkas võidukalt Kevin Saar, kes võitis ülivõimsalt sõidud, kuna tema edumaa mõlemas oli vähemalt pool minutit. Esimeses sõidus lõpetasid eestlase järel lätlased Martins Toms Pukitis ja Matiss Palevics ning teises avasõidu neljas Lauris Eizans ja Pukitis. Saar võttis Quad 200 klassis etapivõidu, talle järgnesid Pukitis, Palevics ja selles arvestuses mõlemas sõidus neljanda koha saanud Cris Sten Kutti. Saar on siiani toimunud kõik sõidud võitnud ja nii saavutas ta enne viimast etappi juba meistrivõistluste esikoha, Palevics, kes kindlustas endale juba hõbeda, jääb Saarest maha 70 punktiga. Kolmandal kohal asub Kutti (122 p), tema edestab enne viimast etappi Pukitist 48 punktiga ning vajab sealt pronksiks vähemalt 3 punkti.

Väiksemas Quad 100 masinaklassis võitis etapi Eizans kaasmaalaste Reinis Bicansi ja Arturs Baltgalvise ees, klassi ainus eestlane Joosep Eesmäe oli viies. Meistrivõistlused võitis enamus sõitudest võitnud Eizans 295 punktiga, kuna Eesmäe kaotab talle 64 punktiga, kolmandal kohal asub Atis Breds (226 p), tema oli Cesises neljas.

Kõige väiksemate Quad 50 võidutses kummaski sõidus Kristians Stolarovs Eesti poisi Tanel Põdra ees, kahe sõidu kokkuvõttes sai nende järel kolmanda koha sõidud viienda ja kolmandana lõpetanud Markuss Augustovskis. Sõidu teine eestlane, Karl Robin Rillo oli esimeses sõidus kolmas, kuid katkestas viimases ja sai selle eest 8-nda koha, mistõttu oli ta kokku viies. Põdra tõusis meistrivõistluste liidriks ja tal on koos 252 punkti, Augustovskis (246 p) langes teiseks ja temast omakorda jääb punkti kaugusele Stolarovs.

Pühapäeval toimunud võistlussõidud tõid eestlastele veel võite ja poodiumikohti ning mitmed meie sõitjad säilitavad head võimalused meistrivõistluste arvestuses medaleid võita.

Lätlaste hetke kiireim sõitja Matiss Karro oli Cesises parim MX1 klassis ja seda kummaski sõidus. Teise koha sai sõidud teise ja kolmandana lõpetanud Lauri Lehtla ja kolmanda lätlane Davis Ivanovs, tema ületas avasõidus lõpujoone neljandana ja viimases teisena. Indrek Mägi oli nii sõitudes, kui ka kokkuvõttes viies, avasõidus tehnilistel põhjustel katkestanud ja teises kuuendana lõpetanud Tanel Leok 12-s ja esimeses üheksandana lõpetanud, kuid teises katkestanud Andero Lusbo 13-s. Meistrivõistluste liider on aga Ivanovs (129 p), kellest teisel kohal olev Lehtla jääb 4 ja Cesises neljanda koha saanud Augusts Justs 14 punkti kaugusele.

MX2 klassis võttis mõlemast sõidus võidud lätlaste tulevikulootus, eelmise aasta juunioride 125cc maailmameister, Pauls Jonass. Mõlemas sõidus lõpetas teisena Erki Kahro, kes saabus otse Soomest, kus sõideti eelmine päev sealne meistrivõistluste etapp. Kahe sõidu kokkuvõttes sai kolmanda koha Kristers Drevinskis, tema oli avasõidus kolmas ja viimases neljas. Esimeses sõidus viiendana lõpetanud ja teises kolmanda koha saanud Andre Park oli kahe sõidu tulemusena neljas. Meie sõitjatest olid veel Aleksei Vinogradov kuues, Rait Kaimer üheksas ja Henri Airich 12-s. Pauls Jonass suurendas oma edumaad ja juhib tiitlivõistluseid 145 punktiga, talle järgnevad Kahro (117 p) ja Park (105 p).

85cc klassis võttis magusa võidu Andreas Hiiemägi, kes edestas mõlemas sõidus meistrivõistluste liidrit Rainers Zuksi. Kui esimeses sõidus oli eestlase edu Läti poisi ees napp sekund, siis teises tuli võit juba kindlamalt ja vahe lätlasega oli lõpujoonel 11 sekundit. Poodiumi madalaimale astmele astus kummaski sõidus kolmanda koha saanud leedulane Arnas Milevicius. Meico Vettik oli kahe sõidu tulemusena seitsmes ja Genry Arras 16-s. Meistrivõistluseid juhib Zuks (144 p), teine on Vettik (109 p) ja kolmas Toms Babris (102 p), kes oli Cesises viies.

Külgvankritel heitlesid avasõidus esikohale värsked Eesti meistrid Kert Varik – Erkki Kõiv ja lätlased Janis Daiders – Ivars Skultans, kes võitlesid kuni lõpujooneni ning võidu võtsid eestlased ja seda ainult 0,3 sekundilise eduga sõitu esimese poole juhtinud lätlaste ees. Teises sõidus jätkus sama duell ja ka seekord võitsid sõidu Eesti meistrid, vahe Daiders – Skultansi ees oli lõpujoonel 0,4 sekundit. Kummaski sõidus lõpetasid järgmistel kohtadel Margo Sonn – Tanel Kõiv ja Raido Riim – Arno Peever. Argo Põldsaar – Indrek Aljes olid kokku 7-ndad ja Markus Normak – Karl Kasesalu 9-ndad. Varik ja Kõiv suurendasid oma edumaad ning juhivad tiitlivõistluseid 142 punktiga, Daiders – Skultans jäävad eestlastest 23 ja Sonn – Kõiv omakorda lätlastest 14 punkti kaugusele.

Läti meistrivõistluste viimane etapp toimub  13.-14. septembril Dobele krossirajal, enne seda tulevad aga enamus Cesises tegusid teinud Balti krossisõitjatest Tihemetsa, kus tuleval laupäeval sõidetakse Tridens Eesti motokrossi meistrivõistluste viimane etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles