Ferrari hakkab F1 sarjas koostööd tegema NASCARis skandaali põhjustanud tiimiga

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
(Esireas vasakult): Ferrari sõitja Kimi Räikkönen, tiimipealik Marco Mattiacci  ja teine sõitja Fernando Alonso, tagumistes ridades Ferrari meeskonna liikmed.
(Esireas vasakult): Ferrari sõitja Kimi Räikkönen, tiimipealik Marco Mattiacci ja teine sõitja Fernando Alonso, tagumistes ridades Ferrari meeskonna liikmed. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas sõitev Ferrari meeskond teatas eile, et nad hakkavad 2016. aastast varustama oma mootoritega F1 karusselliga liituvat Haasi meeskonda, mille omanik Gene Haas on viimasel ajal sattunud meedia huviorbiiti NASCARi sarjas juhtunud õnnetusega.

Käesoleva aasta kevadel hakkasid liikuma kuulujutud, et et F1 sarjaga liitub juba järgmisest hooajast uus Ameerika meeskond, mille omanik on USAs populaarse NASCARi võidusõidusarja ühe tiimi omanik Gene Haas. Eile kinnitas vormel-1 sarjas sõitva Ferrari meeskonna tiimipealik Marco Mattiacci, et Haasi tiim liitub 2016. aastast ning siis hakkab Ferrari neid varustama oma mootoritega.

«Meil on hea meel teatada sellest strateegiliselt olulisest koostööst Haasi vormel-1 meeskonnaga ning tervitame ameeriklasest uustulnukat F1 sarjas,» rääkis Mattiacci, kes lisas, et Haasi tiimi oma mootoritega varustades loodavad nad suurendada oma turuosa Ameerika Ühendriikides.

Haasi meeskonna omanik on seni kogunud kuulsust NASCARi sarjas, kus ta on koos võidusõitja Tony Stewartiga Stewart-Haasi nimelise tiimi omanik. Augustikuus sattus Stewart skandaali keskmesse, kui sõitis NASCARi sprintautode võidusõidul otsa autost väljunud konkurendile, kes suri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles