Baltimaade suurim jooksupidu toob kokku osalejaid igast maailmanurgast

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna maraton.
Tallinna maraton. Foto: Jelena Rudi

Maailma 50 mainekama maratoni hulka kuuluvale SEB Tallinna maratonile, mis sel aastal toimub 13. ja 14. septembril, on tulemas osalejaid üle kogu maailma. Tänaseks on erinevatele distantsidele registreerunud juba ligi 500 välismaalast rohkem kui möödunud aastal.

Peakorraldaja Mati Lillialliku sõnul toob Baltimaade suurim liikumissündmus kokku jooksusõpru igalt kontinendilt, välja arvatud Antarktikast. «Maratonidistantsile tuleb jooksjaid näiteks Jaapanist, Hiinast, Brasiiliast, Keeniast, Etioopiast, USA-st ning ka enamikest Euroopa riikidest,» rääkis Lilliallik.

Eestist on osalejaid igast maakonnast ning erinevatelt elualadelt. Jooksma on tulemas nii poliitikuid, ettevõtete juhte kui ka teletöötajaid ja raadiohääli. Teiste hulgas tuleb Tallinna maratonile esimest maratoni läbima mustkunstnik Jürgen Veber, poolmaratoni distantsil paneb end proovile raadiost Sky Plus tuntud Fredi Filing ning 10 kilomeetri distantsi läbib tunnustatud ajakirjanik Indrek Treufeldt.

Sportlik programm algab laupäeval 13. septembril kell 13.00, kui Vabaduse väljakul algavad kõige noorematele jooksusõpradele mõeldud Mesikäpa Lastejooksud. Programmi juhivad ning lastega koos lippavad Tibu ja Jäpe. Osavõtt on kõigile lastele tasuta. Kell 17.00 antakse samas start esimest korda toimuvale 4-kilomeetrisele lustakale Nike Noortejooksule, kuhu oodatakse kõiki kuni 25-aastaseid jooksusõpru. Kõiki noortejooksust osavõtjaid premeeritakse Nike jooksusärgiga, mille korraldajad soovitavad jooksu ajaks selga panna.

Laupäeva õhtul algusega kell 18.00 toimub Vabaduse väljakul Tallinna maratoni avatseremoonia, kuhu on oodatud lisaks jooksjatele ka linnarahvas.

Võistlusdistantsid on kavas pühapäeval, 14. septembril. Baltimaade suurima maratonijooksu ja ühtlasi maratonidistantsi Eesti meistrivõistluste start antakse kell 9.00, poolmaratonist osavõtjad lähevad rajale kell 11.30 ning kell 13.30 alustavad 10 kilomeetri ehk Sügisjooksu jooksjad ja käijad.

Tallinna maratonile saab registreeruda kuni võistluspäeva hommikuni, internetis kestab registreerumine 9. septembrini. Sügisjooksule, mis tänavu tähistab 15. juubelit, saab soodushinnaga registreeruda kuni 7. septembrini. Rohkem infot aadressil www.jooks.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles