Eesti Autospordiliidu soomlasest president: Sotši vormel-1 etapp tuleks ära jätta

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ari Vatanen.
Ari Vatanen. Foto: SCANPIX

Eesti Autospordiliidu soomlases president Ari Vatanen leidis Briti ajalehe The Telegraphi veergudel, et vormel-1 sarja boss Bernie Ecclestone peaks Venemaalt ära võtma Sotši vormel-1 etapi, mis toimub tänavu oktoobris.

Rahvusvahelise Autoliidu president Jean Todt on väidetavalt avaldanud Sotši etapi toimumise osas muret ning nüüd on asunud teda toetama ka tema liitlane Vatanen.

Vatanen kandideeris koos Todtiga 2009. aastal FIA presidendiks, kuid teeb nüüd prantslasega koostööd. Intervjuus The Telegraphile avaldas ta, et neil on FIA presidendiga seoses Sotši vormel-1 etapiga mõned ühised mured.

«Usun, et Jean jagab osaliselt minu seisukohti, kuid ta ei saa midagi otseselt ette võtta. Mina saan nendest asjadest vabamalt rääkida,» sõnas Vatanen.

«Tihti on öeldud, et vormel-1 sari ei tohiks sporti ja poliitikat omavahel kokku segada, kuid venelased on seda juba teinud. Seega peame ka meie vastama. Võistluse peavad tühistama Bernie ja teised korraldajad,» teatas soomlane. «Tegemist on täiesti tavapäratu olukorraga ja peame enda käest küsima, kuidas jääme meie niimoodi ajalukku ning mida me tegime ja jätsime tegemata.»

Sotši vormel-1 etapp on Venemaal kavas 12. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles