Jalgpallisuve üllatavaima ülemineku põhjustas ajaloo kõige kallim lahutus

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radamel Falcao.
Radamel Falcao. Foto: SCANPIX

Suvise üleminekuakna tõenäoliselt üheks suuremaks üllatuseks oli AS Monaco ründaja Radamel Falcao siirdumine laenulepingu alusel Manchester Unitedisse. Viimaste teadete kohaselt oli väidetavalt Falcao üheks klubivahetuse põhjuseks AS Monaco venelasest omaniku Dmitri Rõbolovlevi ülimalt kalliks kujunenud lahutus oma abikaasast Jelenast.

Eelmisel suvel tegi AS Monaco mitmeid samme, et tõusta Euroopa jalgpalli suurte sekka, kuid tänavu loobuti oma kahest kõige väärtuslikumast mängumehest. Esmalt müüdi James Rodriguez 80 miljoni euro eest Madridi Realile ja seejärel loobuti Falcaost, kes siirdus ManUsse laenulepingu alusel.

Nüüd on avaldatud meedias ka põhjuseid, miks Monaco juba ühe aasta järel oma staaridest loobus. Esmalt olevat Prantsusmaa ajalehe L’Equipe teatel sellised tehingud tehtud, kuna meeskonnal oli vaja täita Financial Fair Play reegleid. Teiseks pidi maksuparadiisis asuv Monaco klubi tasuma Prantsusmaa liigale 52 miljoni eurot, et nad võiksid klubis senise maksusüteemiga jätkata.

Kolmandaks oli Monaco lootunud, et tähtmängijate palkamisega tulevad ka sponsorid, kuid reaalsuses see niimoodi ei läinud. «Lootsime, et leiame kiiremini sponsoreid, kuid nüüd näeme, et see võtab aega,» tõdes klubi asepresident Vadim Vassiljev.

Siiski kirjutab Prantsusmaa meedia, et tegelikuks põhjuseks on hoopis klubiomaniku kallis lahutus. Robolovlevi varanduse suuruseks hinnatakse 6,8 miljardit eurot ning lahutusega kaotas ta sellest poole. Tema endise abikaasa Jelena advokaadi sõnul oli tegemist läbi aegade kõige kallima lahutusega ning tema kliendil õnnestus lahutusega saada 3,4 miljardit eurot.

Siiski eeldati kõige selle juures, et Falcao siirdub Madridi Reali. Lõpuks jõudis ta aga Manchesteri. Väidetavalt mängis siinkohal rolli Angel Di Maria, kes kritiseeris ajalehe AS veergudel avaldatud hüvastijätukirjas Reali meeskonda.

Kuna nii Di Maria ja ka Falcao agendiks on Jorge Mendes, siis otsustas väidetavalt Reali president kättemaksuks Falcaost loobuda. Vähemalt sellise avaldusega tuli avalikkuse ette ajaleht El Confidencial.

«Kui ma oleks Falcao siia toonud, siis oleksin pidanud Mendesist presidendi tegema,» on Perez kommenteerinud Falcaost loobumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles