Protest Poolas: paljuvõitu mängupause

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola võitis MMi avamängus 62 000 pealtvaataja eest Serbiat
Poola võitis MMi avamängus 62 000 pealtvaataja eest Serbiat Foto: SCANPIX

Poola publik näeb koju toodud MM-il kõige kõrgeklassilisemat võrkpalli ja tänab selle eest kõrge külastatavusega. Mängijad annavad endast parima, sest põhjalikumat võistlust maailmas pole – ka mitte olümpiamängudel. Kohtunikud peatavad mängu peaaegu iga piiri lähedale löödud palli puhul, et video abil õiglus valitseks. Korraldajad saavad kiita, aga ka laita, kuidas muidu.

Bulgaaria meeskonna uus peatreener Plamen Konstantinov protesteeris avalikult: miks peavad hotelli külastajad erakanalile maksma, kui TV vahendusel mänge vaadata tahavad. Konkurentide mängu nii ei näegi, kirjutab volley.ee.

Kümne minuti pikkune reklaamipaus teise ja kolmanda geimi vahel on teine rahulolematuse põhjustaja. Selline kord pole eriline uuendus, veel vähem kohustus. Seda võib, aga ei pea kasutama. Keegi ei nurise, kui peetaks kinni tavakohasest kolmeminutilisest pausist iga geimi vahel. Kümne minutiga võib sportliku innu minetada, mängulise arütmia esile kutsuda ja tulemusena edu loovutada – nagu iraanlased mängus prantslastega geimide seisul üks-üks. Videoülevaatused mõrandavad mängu lühemal, aga lõputul määral, ärritades mängijaid, treenereid, kohtunikke, pikapeale ka publikut. Tuldi ju pallimängu vaatama.

Kui poolakad välja arvata, siis on publiku suuruselt teisel kohal soomlased, neid on kahe tuhande ringis, nad paistavad hästi silma ja teevad kõva häält. Soomlastele, kes korvpalli MMile Hispaaniasse läksid, jäävad võrkpallisõbrad arvukuselt neli korda alla, see-eest oli võrkpallimeeskonnal reedeks kaks korda enam võite. Korvpallurid sõidavad nüüd ilusti koju, võrkpalluritel on head šansid 16 hulka kvalifitseeruda.

Mõned Vene ajakirjanikud leiavad, et nende meeskonna ülekaalukad võidud Kanada ja Egiptuse üle küll rõõmustavad, aga tekitavad ka küsimusi: miks oli vaja üksnes põhimehi kasutada, võinuks neid vähem väsitada. Pikk turniir ju ees - finaali jõudjal koguni 13 mängu. Ja publik kippuvat venelaste servi ajal vilistama... Vene kesktormaja Nikolai Apalikov, hea servija, arvas selle peale, et vist on siin mängus ka poliitika. «Hea» et Ukraina MMi finaalturniirile ei pääsenud. Huvitav, mis hakkab juhtuma Poolas, kui suured naabrid omavahel finaalis peaks kohtuma. Nad nihkuvad teineteisele järjest lähemale. Poolakatel on tänaseks kolmest mängust kolm puhast võitu (9 p), venelastel samuti. Väga palju võib veel juhtuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles