Platini nõuab koondisest loobunud Riberyle ränka karistust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UEFA president Michel Platini (paremal) ja Franck Ribery.
UEFA president Michel Platini (paremal) ja Franck Ribery. Foto: SCANPIX

Euroopa Jalgpalli Liidu (UEFA) president Michel Platini esines väga terava avaldusega kaasmaalase Franck Ribery aadressil, kes teatas hiljuti, et lõpetab rahvuskoondise esindamise. Platini nõuab Riberyle selle eest mängukeeldu.

31-aastane Ribery jäi MMil käinud Prantsusmaa koondisest vigastuse tõttu eemale ning lausus seejärel, et keskendub klubijalgpallile. Platini arvates pole tal selleks aga mingit õigust. «Ma ei mõista seda üldse. Pole mängija otsustada, kas ta tuleb rahvuskoondisesse või ei. Seda otsustab treener,» teatas Platini ajalehele Bild.

«Kui peatreener Didier Deschamps ta valikusse nimetab, peab ta tulema. Sellised on FIFA reeglid. Kui ta ei tule, ei tohi ta Müncheni Bayerni eest kolm mängu mängida,» ähvardas Platini minna Ribery klubikarjääri kallale. «Ja üldsegi, ma ei mõista teda. Ta on prantslane ja 2016. aasta EM toimub ju Prantsusmaal!»

Samas leidis Platini, et sama karmilt ei peaks suhtuma MMil Saksamaa koondise kaptenipaela kandnud Philipp Lahmi suhtes, kes pärast suvist turniiri vaid 30-aastasena samuti teatas, et lõpetab koondise esindamise. Väidetavalt andis Saksamaa peatreener Joachim Löw kaptenile loobumiseks oma nõusoleku. «Kui Lahmi ja Löwi vahel on mingi eriarvamus, siis peatreener ei kutsu teda enam, see on teine asi. Aga otsus pole Lahmi, vaid Löwi teha. Riberyga on asi hoopis teisiti,» leidis Platini.

Platini väide, et FIFA reeglid käsivad mängijatel koondisekutsele vastata, on küll tõsi, ent riikide alaliidud austavad peaaegu alati mängija otsust koondisekarjääri lõpetamise kohta. Tõsi, vastupidine näide on tuua just Prantsusmaa koondise juurest, kui peatreener Raymond Domenech sundis poolkaitsjat Claude Makelelet enne 2006. aasta MMi taas koondisega liituma. Makelele toonase koduklubi Chelsea peatreener Jose Mourinho nimetas käsku skandaalseks ja võrdles seda orjapidamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles