Eesti meistrid autoringrajal on Kulli ja Tigane

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimo Kulli.
Raimo Kulli. Foto: Indrek Allik

Pühapäeval selgusid auto24ringil selle aasta Eesti meistrid autoringrajas klassides BMW 325 Cup ja Vormel Scandic. Võistluspäev oli tihe ja väga tugeva konkurentsiga ning tänavusteks meistriteks tulid BMW 325 Cup klassis Allan Tigane ning Vormel Scandic klassis Raimo Kulli. 

Kokku startis võistluspäevale BMW 325 Cup klassis 17 autot. Juba kvalifikatsioon lubas tihedat heitlust, parima ringiaja sai kirja sarja liider Allan Tigane, edestades Mikk Maatenit poole sekundiga ja ka järgmised vahed olid väikesed. Sama põnevad heitlused jätkusid ka sõitudes. Esimese sõidu võitis ülinapilt Tigane Maateni ees, vahe vaid 0,7 sekundit, kolmas Enar Klaus Kunman. Teises sõidus oli esikolmik sama, kuid vahe esimese ja teise vahel veel napim, vaid pool sekundit. Kunman kaotas Tigasele 3,7 sekundiga. Viimases sõidus sai Maaten revanši, kui võitis sõidu Tigase ees 6,6 sekundilise eduga. Kolmas oli taas Kunman. Eesti meistriks tuli Tigane Maateni ja Kunmani ees.
 
Vormel Scandic klassis oli stardinimekirjas kokku kaheksa vormelit ja siingi oli konkurents sõitjate vahel väga terav. Kvalifikatsioonis oli kiireim Antti Rammo, kes edestas Tõnis Vanaseljat 0,001 sekundiga, kolmas olnud Raimo Kulli, kes tuli viimasele etapile sarja liidrina, kaotas kiireimal ringil Rammole 0,028 sekundiga.
 
Esimeses sõidus oli esimesena finišis Rammo, kuid kuna talle lisandus valestardiga seonduvalt 20 trahvisekundit, langes ta neljandaks. Sõidu võitis Vanaselja, edestades vaid 0,4 sekundiga Kullit. Kolmas oli Markus Jugala. Teises sõidus mahtus esikolmik 0,6 sekundi sisse, sõidu võitis Vanaselja, teine Rammo ja kolmas Kulli. Kolmandat sõitu alustati kaks korda. Esimesel korral lõppes teise sõidu parima ringiaja saanud ja parimalt stardikohalt startinud Frederik Pihlakase ja Vanaselja sõit, kui üks kurv neile kitsaks jäi. Sõit katkestati punase lipuga ja Vanaselja sai võimaluse rajale tulla varuautoga, mis oli samuti võistluseks registreeritud.  Sõidu võitis Kulli, edestades 1,5 sekundiga Rammot. Kolmandana lõpetanud Vanaselja kaotas Kullile pea kuue sekundiga. 

Eesti meister on Kulli, kellele oli see debüüthooaeg vormeliroolis, hõbedale tuli Vanaselja ja pronks kuulub Rammole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles