Jaanus Liivakust sai Hollandi kõrgliigaklubi peatreener

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Liivak
Jaanus Liivak Foto: Kunnar Rüsülainen/Valgamaalane

Endine Eesti korvpallikoondise mängujuht Jaanus Liivak asus möödunud nädalal juhendama Hollandi kõrgliigas mängiva Amsterdami Apollo meeskonda, vahendab klubi koduleht.

Jaanus Liivak veetis enamiku oma profikarjäärist küll Eesti kõrgliigas, kuid hooajal 2004/2005 kuulus ta Hollandis palliva BC Omniworldi ridadesse. Kuue aasta jooksul esindas ta ka Eesti koondist.

Pärast mängijakarjääri lõppu Hollandisse elama asunud Liivak tegutses pikalt Almere spordiklubi noortetreenerina. Sama meeskonna jalgpalliklubis treenis tema poeg Frank Liivak, kes tänaseks päevaks on siirdunud Itaaliasse Napoli meeskonda. Suviti on Liivak tegutsenud Hollandi U20 koondise abitreenerina.

Amsterdami Apollos hakkab Liivaku abiliseks kohalik mees Patrick Faijdherbe.

Apollo meeskond loodi 2011. aastal (klubi sündis BV Lely ja Mosquitose ühinemisel). Esimesel hooajal tuldi amatööride tasemel riigi meistriks. Hollandi kõrgliigaga liituti aasta hiljem ning saadi meistrivõistlustel üheksas koht. Möödunud hooajal jõuti esimest korda play-offi, kuid veerandfinaalis jäädi mängudega 0:2 alla GasTerra Flamesi meeskonnale.

Enne uue hooaja algust oli klubil probleeme eelarve kokkusaamisega, kuid läbi raskuste osaletakse taas Hollandi kõrgemas seltskonnas.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles