Ferrari meeskonna juht kommenteeris meeskonna tulevikku: see on ühe ajastu lõpp

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luca di Montezemolo.
Luca di Montezemolo. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas sõitvat Ferrari meeskonda on spekulatsioonide kohaselt ootamas muutused meeskonna juhtimise valdkonnas, sest Itaalia väljaande Corriere della Sera andmetel on meeskonna juhtimist üle võtmas Sergio Marchionne.

Ferrari tiimi jaoks on tänavune hooaeg möödunud oluliselt halvemini kui loodeti: tänaseks on 19 kavas olevast etapist sõidetud ära 13 etappi ning Ferrari meeskond paikneb meeskondlikus üldarvestuses alles neljandal kohal. Kuulsa Itaalia meeskonna sõitjad Fernando Alonso ning Kimi Räikkönen paiknevad sõitjate individuaalarvestuses vastavalt viiendal ja kümnendal kohal ning möödunud nädalavahetusel Itaalias, just Ferrari kodurajaks oleval Monza ringrajal sõidetud etapil sai Räikkönen üheksanda koha ja Alonso katkestas.

Pettumust valmistanud hooaja keskel tahetakse Itaalia meedia väitel tiimi suunda muuta ning F1 sarja uudiseid vahendava portaali F1today.net andmetel plaanitakse selleks erru saata meeskonna senine juht Luca di Montezemolo ning panna tema asemel tiimi juhtima Sergio Marchionne. Vihjeid võimaliku juhivahetuse kohta on pärast viimast nädalavahetust hakanud lekkima senisest veelgi rohkem: näiteks avaldati Itaalia meedias pilte sellest, kuidas Marchionne lahkus esmaspäeva õhtul Montezemologa peetud kohtumiselt.

Lisaks vihjas ka Montezemolo ise sellele, et tema aeg Ferraris võib läbi olla. «Ferrari on nüüd Ameerika Ühendriikide tiim,» ütles Montezemolo Itaalia väljaandele Corriere della Sera, vihjates sellega asjaolule, et Marchionne kuulub USA autotootja Chrysleri firma juhatusse ning töötab selle tegevjuhina. «See on ühe ajastu lõpp,» lisas Montezemolo dramaatiliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles