Endine yokozuna: Baruto võib peatada Hakuho

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Höövelson alias Baruto ning yokozuna Hakuho.
Kaido Höövelson alias Baruto ning yokozuna Hakuho. Foto: AP / Scanpix

Endine sumomaailma yokozuna Musashimaru meelest pole praegusele yokozunale Hakuhole väärilisi vastaseid. Musashimaru meelest peab Hakuho kartma ainult ozekisid.

Musashimaru meelest ei näita Hakuho hea vorm (viimasel kahel turniiril on Hakuho võitnud kõik matšid ja ka Nagoya-basho on ta seni läbinud puhaste paberitega) mitte niivõrd tema tugevust vaid konkurentide nõrkust, kirjutab The Japan Times.

«Asi on lihtne. Tema ümber olevad maadlejad on lihtsalt liiga nõrgad. Teised maadlejad peaksid kõvemini töötama või nad ei võida Hakuhot kunagi,» märkis Musashimari, kelle sõnul on Hakuho võimelised peatama vaid ozekid. «Kui keegi üldse võib jõuda lähedale Hakuho peatamisele, siis on need bulgaarlane (ozeki Kotooshu) või eestlane (ozeki Baruto) ja võib-olla mõni teine võõramaalane.»

Käimasoleva turniiri jooksul kaheksa võitu ja kuus kaotust teeninud Baruto kohtub homme ehk viimasel võistluspäeval Hakuhoga, kes seni kaotusekibedust pole tundnud. Kui Hakuho võidab, saab temast esimene somotor, kes võitnud kolm turniiri järjest kõik matšid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles