Video: kaitsja ränk eksimus tõi Hollandile valiksarjas kaotuse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi koondis tähistab võitu Hollandi üle, paremal ränga eksimuse teinud hollandlaste kaitsja Daryl Janmaat.
Tšehhi koondis tähistab võitu Hollandi üle, paremal ränga eksimuse teinud hollandlaste kaitsja Daryl Janmaat. Foto: SCANPIX

Suvisel jalgpalli MM-finaalturniiril poolfinaali jõudnud Hollandi koondis alustas uut EM-valiksarja ootamatu kaotusega, kui võõrsil jäädi 1:2 alla Tšehhile.

Väljakuperemehed asusid mängu 21. minutil juhtima, kui Borek Dočkal ilusa kauglöögi postipõrkest väravasse saatis. Holland viigistas teise poolaja alguses, kui Stefan de Vrij realiseeris 55. minutil väravaks Daley Blindi söödu.

Viigipunkt libises hollandlastel käest esimesel lisaminutil ja peasüüdlaseks oli selles kaitsja Daryl Janmaat, kes üritas võrdlemisi ohutut tsenderdust peaga tagasi oma väravavahile Jasper Cillessenile mängida. Pall läks aga hoopis posti ning põrkas sealt tagasi tühja värava ette, kus Václav Pilař selle tühja võrku saatis.

A-alagrupis toimus eile veel kaks mängu. Kui Kasahstan viigistas kodus 0:0 Lätiga, siis MM-finaalturniirilt napilt eemale jäänud Island oli koduväljakul kindlalt 3:0 üle Türgist. Väljakuperemehed asusid 18. minutil Jon Bödhvarssoni väravast juhtima ning veel raskemaks läks türklaste elu teise poolaja alguses, kui Ömer Toprak sai viie minuti jooksul kaks kollast kaarti ning pidi 59. minutil väljakult lahkuma. Islandlased kasutasid arvulise enamuse edukalt ära, kui 76. minutil lõi teise värava Gylfi Sigurdsson ja vaid minut hiljem oli täpne ka Kolbeinn Sigthorsson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles