EM-valiksari: Bale päästis Walesi häbist, Küpros üllatas Bosniat

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gareth Bale.
Gareth Bale. Foto: SCANPIX

Jalgpalli EM-valikmängudes sai üllatusvõidu Küpros, olles võõrsil 2:1 parem Bosnia ja Hertsegoviina koondisest. Walesi koondise päästjaks Andorra vastu kerkis aga Gareth Bale.

Bosnia ja Hertsegoviina läks kodus juba kuuendal minutil Vedad Ibiševici väravast juhtima, kuid avapoolaja viimasel minutil Dimitris Christofi viigistas. Sama mees lõi 73. minutil ka Küprose võiduvärava. Kodumeeskonnal avanes 90. minutil suurepärane võimalus vähemalt viigipunkt päästa, kui karistusalas tehti penaltivääriline viga Edin Džeko vastu, ent Küprose väravavaht Antonis Georgallides tõrjus Miralem Pjanici 11 meetri karistuslöögi.

B-alagrupi teises mängus oli Wales võõrsil suurtes raskustes Andorra vastu, kui juba kuuendal minutil jäädi pärast Ildefons Lima realiseeritud penaltit kaotusseisu. Walesi päästis maailma kalleim jalgpallur Gareth Bale, kes viigistas seisu 22. minutil ning tõi 81. minutil ilusast karistuslöögist Walesile kolm võidupunkti. Pärast Bale'i teist väravat tuli mäng ka korraks katkestada, sest võidujoovastuses Walesi fännid murdsid maha väravatagused reklaamplakatid ja tungisid platsile.

H-alagrupis alistas Itaalia võõrsil kindla mänguga 2:0 Norra. Skoori avas 16. minutil Simone Zaza ja lõppseisu vormistas 62. minutil Leonardo Bonucci. Horvaatia sai kodus tänu Luka Modrici ja Andrej Kamarici väravatele 2:0 jagu Maltast, seejuures mängis Malta Steve Borgi eemaldamise järel alates 31. minutist kümnekesi. Bulgaaria asus võõrsil Aserbaidžaani vastu Ilijan Micanski väravast juhtima, kuid teisel poolajal Dimitrij Nazarov viigistas. Võidupunktid päästis Bulgaariale Ventsislav Hristovi värav 87. minutil.

Gareth Bale'i karistuslöök, mis tõi Walesile võidu Andorra vastu:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles