Kriitikatule alla sattunud Ferrari teeb juhtkonnas suure muudatuse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari president Luca di Montezemolo lahkub ametist.
Ferrari president Luca di Montezemolo lahkub ametist. Foto: SCANPIX

Emakompanii Fiati kriitikatule alla sattunud Ferrari president Luca di Montezemolo teatas ametlikult, et lahkub ametist.

67-aastane Di Montezemolo on Ferrarit juhtinud alates 1991. aastast ning suuresti tänu tema tööle on Ferrari selle aja jooksul välja tulnud rahalistest raskustest. Di Montezemolo tööleping kestab veel kolm aastat ning hiljuti eitas ta kategooriliselt lahkumisplaane. Paar päeva tagasi hakkasid aga levima kuulujutud di Montezemolo lahkumisest ning värskes teates kinnitaski ta, et paneb 13. oktoobril ameti maha.

Ferrari juhtimise võtab üle Fiati tegevjuht Sergio Marchionne, kes kritiseeris hiljuti teravalt seda, et Ferrari pole suutnud vormel-1 sarjas alates 2008. aastast võita ei sõitjate ega tootjate tiitlit. «Ferrari jaoks pole tähtsad pelgalt rahalised tulemused, vaid ka võitmine – ja sellega oleme kuus aastat hädas olnud,» lausus Marchionne.

«Tegemist on ühe ajastu lõpuga ning seega olen otsustanud oma kohalt taanduda,» lausus di Montezemolo oma ametlikus avalduses. «Selja taha jääb ligi 23 imelist ja unustamatut aastat, lisaks veel need, mille veetsin 1970ndatel aastatel Enzo Ferrari kõrval.»

Ferrari võistkond on vormel-1 sarjas tänavu pärast 13 etappi tootjate arvestuses neljandal kohal, kusjuures eelmisel nädalavahetusel peetud Itaalia GP järel möödus neist lisaks Mercedesele ja Red Bullile ka Williamsi tiim. Sõitjate arvestuses on Fernando Alonso viiendal ja Kimi Räikkönen alles kümnendal kohal. Itaalia etapil pidi Alonso katkestama ja Räikkönen teenis 9. koha eest kõigest kaks punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles