Pajusalu kordas mullust edu ja võitis MM-hõbeda!

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Pajusalu
Kaisa Pajusalu Foto: Fred Killing

Brestis toimuvatel alla 23-aastaste maailmameistrivõistlustel jõudis Eesti eest ühepaadil võistlev pärnulanna Kaisa Pajusalu finaali, kus võitis väikeriigi pöidlahoidjate rõõmuks hõbemedali.

2009. aastalgi hõbeda võitnud Pajusalu startis võimsalt, liikudes favoriidi, leedulanna Donata Vistartaite järel teisena. Poolel maal oli Vistartaite Pajusalu ees kasvatanud edu juba pea paadi pikkuseks, samas oli ka Pajusalu liidristaatus kolmandana sõudva Norra esindaja Tale Gjoertzi ees veenev - üle kahe sekundi, vahendab soudeliit.ee.

Ülejäänud finalistid, ameeriklanna Meyer, poolatar Madaj ning valgevenelanna Kukhta jäid parimatest juba rohkem maha.

Vistartaite võimas, sellel hooajal maailmatippklassi jõudnud sõit, ei jätnud kahtlust, et tema on tänavune maailmameister. Kuldmedali tagas talle ülivõimas aeg 7.50,15.

Ülitasavägise heitluse hõbedale pidasid maha Pajusalu ja Meyer. Eesti koondislane pidas vastu ja kordas seega mullust edu - hõbemedali tagas talle aeg 7.54,47. Meyeri pronksitulemus oli 7.55,04.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles