Legendaarne Soome hokimees riputas uisud varna

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku Koivu (esiplaanil) ja Teemu Selänne
Saku Koivu (esiplaanil) ja Teemu Selänne Foto: SCANPIX

Soome hokilegend Saku Koivu teatas 39-aastaselt, et lõpetab pika ja eduka sportlaskarjääri. 22 aastat kestnud karjäärist 18 veetis Koivu Põhja-Ameerika profiliigas NHL, kus ta viskas põhihooaja mängudes 255 väravat ning kogus 832 resultatiivsuspunkti. Stanley karikasarjas jäi mehe arvele 18 tabamust ja 59 punkti.

Koivu täitis üheksal hooajal Montreal Canadiensi meeskonnas kaptenirolli. Karjääri viimased viis hooaega kuulus ta aga koos kaasmaalase Teemu Selännega Anaheimi Ducksi ridadesse. Selänne teatas karjääri lõpust selle aasta kevadel.

«Vaadates tagasi oma 22 aastat kestnud profikarjäärile, kõigepealt Soomes ja seejärel NHLis, tunnen end rahuloleva ja õnnistatuna,» rääkis Koivu. «Mõtlesin karjääri lõpetamise üle pikalt järele ning olen kindel, et tegin õige otsuse.»

Soome koondisega on Koivu võitnud kolm olümpiamängude pronksi ja ühe hõbeda. 1995. aastal krooniti ta maailmameistriks. Kokku esindas ta rahvuskoondist 89 korral. Resultatiivsuspunkte kogus Koivu 94 (30 väravat, 64 söödupunkti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles