Ferrarile rahatrahv ja kohtusse minek

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari piloodid võitu tähistamas
Ferrari piloodid võitu tähistamas Foto: SCANPIX

FIA teatas, et Ferrarile määratakse 100 000 dollari suurune rahatrahv etapil toimunu eest. Hetkel on kaalumisel, kas meeskond saata ka maailma mootorispordi nõukogu ette, et seal edasisi sanktsioone rakendada.

Nimelt anti võistluse ajal Massale raadio teel teada: «Fernando on kiirem kui sina. Kas sa saad seda kinnitada (ehk mõistsid teadet)?» Pärast seda sõitis Alonso brasiillasest mööda, vahendab f1.sponest.

Ferrari küll kinnitas, et tegu ei olnud meeskonnakorraldustega, kuid Saksamaa GP kohtunikud on teist meelt.

Pärast kõnelusi meeskonnapealiku Stefano Domenicali, mänedžeri Massimo Rivola ning Alonso ja Massaga teatasid kohtunikud, et reegleid on rikutud.

Ferrarit süüdistati artikli 39.1 rikkumises, mis keelab meeskonnakorraldused ja artikli 151c rikkumises, mis keelab spordile kaasa tuua halba mainet.

Otsuses seisis: «Trahv on 100 000 dollarit. Juhtum läheb arutluse alla ka FIA Maailma mootorispordi nõukogu ees.»

Kuni kohtuistungini jäävad etapi tulemused muutmata.

«Tegelikult ma ei tea, mis täpselt kuuendast kurvist väljumisel juhtus. Nägin, et Felipe oli pisut aeglasem ja pidin oma ainsa võimaluse möödumiseks ära kasutama,» kommenteeris Fernando Alonso. Felipe Massa oli pärast võistlust kidakeelne ja ei tahtnud midagi lisada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles