Karistust ootava Pistoriuse endine sõbratar tõi päevavalgele hirmsad meenutused

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Eile astus oma kohtuprotsessi tulemuste kuulmiseks kohtu ette endine kuulus Lõuna-Aafrika Vabariigi paraolümplane Oscar Pistorius, kes eile kuuldud otsuse järgi pääses mõrvasüüdistusest. Täna kohtuistung jätkub ja selgub Pistoriuse saatus, ent istungi valguses on tulnud omapoolse meenutusega välja mehe endine tüdruksõber Samantha Taylor, kelle jutu järgi oli Pistoriusel kalduvus vägivallale.

Taylor ja Pistorius olid koos 18 kuud ning 20-aastane neiu tunnistas, et Pistorius käitus sel ajal kohati väga kummaliselt: näiteks käskis ta Tayloril istuda aeg-ajalt nii-öelda karistuspingil ja sõitis tema karistamiseks oma Porschega 200km/h.

«Oscaril oli tavaks mind oma majja luku taha panna ja ise välja minna. Mul ei olnud midagi süüa ja ma ei saanud välja minna. See oli ohtlik olukord,» meenutas Taylor.

Lisaks meenutas Taylor juhtumit, kui ta kartis ühel korral oma elu pärast nii hirmsasti, et peitis ära Pistoriuse relva. Nimelt oli Pistorius Taylori sõnade kohaselt nii purjus, et tegi tuppa lõkke ja hakkas ümber selle tantsima. Seda tehes paraolümplane kukkus ning vigastas oma huult ja kaotas hambast killu, kuid veenis ennast hiljem, et see kõik juhtus seepärast, et Taylor lõi teda. «Pidin ta relva ära peitma. Kartsin teda nii kohutavalt,» meenutas Taylor hetke, kui oli kindel, et Pistorius võib teda tulistada.

DailyMaili väitel peitis Taylor toona ära just selle sama relva, millega Pistoriuse käe läbi hukkus tema tüdruksõber Reeva Steenkamp. Täna jätkub kohtuistung Pistoriuse üle ja peaks saama selgeks, kas ta mõistetakse süüdi tapmises ettevaatamatuse läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles