Ettekavatsemata tapmises süüdi mõistetud Pistorius jääb karistuse määramiseni vabadusse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistoriusel on, mida karta.
Oscar Pistoriusel on, mida karta. Foto: SCANPIX

Täna jätkus kuulsa Lõuna-Aafrika Vabariigi paraolümplase Oscar Pistoriuse kohtuotsuse ettelugemine. Eile katkestatud istung jätkus täna hommikul. Kohtunik teatas täna, et kohtu otsuse järgi mõisteti Pistorius süüdi tapmises ettevaatamatuse läbi ehk Lõuna-Aafrika Vabariigi seaduste järgi on ta süüdi teise inimese ettekavatsemata tapmises.

Istung jätkus pärast pausi ja kohtunik teatas oma otsusega, et Pistorius jääb vabadusse kuni 13. oktoobrini, mil määratakse karistus ettekavatsemata tapmise ees.

Selle otsusega jättis kohtunik rahuldamata süüdistaja palve võtta Pistorius vahi alla juba enne karistuse määramist. Süüdistaja esindajad olid esitanud tõendeid selle kohta, kus kuulus paraolümplane viimasel ajal elanud on ning kui tõenäoline oleks vabastamise puhul tema riigist lahkumine. Süüdistaja väitel müüs Pistorius hiljuti oma kinnisvara maha ja elab praegu onu juures, mistõttu ei ole tal ühtegi siduvat põhjust riiki jääda.

Pistoriuse eilne istung:

Eile alanud otsuse ettelugemisel teatas protsessi kohtunik Thokozile Masipa, et Pistoriust ei mõisteta süüdi teise astme mõrvas. Kohtuniku hinnangul ei teadnud Pistorius, et teisel pool vannitoa ust oli tema tüdruksõber Reeva Steenkamp, kelle Pistorius surnuks tulistas. Masipa selgitas, et kuna Pistorius tahtis hirmutada murdvarast, ei saanud ta teada, et tema lasud inimese tapavad.

Kuna kohtunik lisas, et Pistorius siirdus vannitoa ukse juurde siiski laetud relvaga ning tal oli plaanis seda kasutada, võidakse ta süüdi mõista tapmises ettevaatamatuse läbi. Lõpliku otsuse ja karistuse peaks Masipa avalikuks tegema tänasel istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles